Merhaba herkese, konuyu cok sevdiğim bir arkadaşım icin acıyorum. İşin icinden cıkamadığı icin pek cok farklı goruş alması acısından bu forumu onerdim. Buraya konu acarken onun izniyle actım, yorumlarınızı okuyacak.
Arkadaşım 27 yaşında, kendisi ozel bir merkezde uzman psikolog olarak gorev yapıyor. 1 senedir de birlikteliği olan bir insan var, o da kendisinden 1 yaş kucuk, ozel bir şirkette iyi bir pozisyonda calışıyor o da. Birkac ay once evlilik teklifi aldı, kabul etti. Buraya kadar sorunları yok. Ancak şoyle bir durum var. Mustakbel eşinin annesi yıllar once vefat etmiş, babası da oldukca sorumsuz ve ilgisiz bir adam. Alkol bağımlılığı falan da mevcut, annesi oldukten sonra başka birisiyle evlenmiş falan. Cocuğun baktığı bir kardeşi var o da bu sene universite kazandı. Tanışmaları da babaları aracılığıyla oldu, babaları yıllar onceden arkadaşlarmış, ama oğlanın babası farklı bir şehre yerleşince kopmuşlar. Yıllar sonra arkadaşımın babası bu cocuğun babasıyla goruşmek istemiş, onlar da bu goruşme aracılığıyla tanışmış ve sevgili olmuşlar.
Sevgiliyken bir sorun yok ancak ailelere evlilik teklifi olayı soylendiğinde biraz olaylar bozulmuş. Babalar başta bozuk atmış, "Siz bizim aramızı mı bozacaksınız?" falan tarzında. Sonra kızın babası biraz "kız babası" gibi olarak ağırdan almak istemiş sureci ama oğlan babası "Nasılsa birbirimizi tanıyoruz" diyerek kızın ailesini kız ve oğlan olmadan yaşadıkları yerde ağırlamaya cağırıp, kız ailesi de davete icabet ederek gidince orada hafif cakırkeyif halde kızı istemeye falan kalkmış, boyle tuhaf durumlar olmuş. Kız babası bunu kabul etmemiş haliyle, orada bir soğukluk olmuş. Oğlan babası da kızın ailesi ayrılırken bir gule gule falan dememiş, oğlana da "Kızın ailesi seni istemiyor" falan diye doldurmuş. Oğlan tuhaf bir şekilde (kendisi de alışık olduğundan sanırım) en baştan beri aileler hicbir şekilde işin icine karışmasın, sen istiyorsan sorun yok, ben seni alır giderim tarzı bir hava icinde. Kız da ailesine bağlı yetişmiş, boyle bir şey yapamaz, ailesinin rızasını almak konusunda cok katı. Kaldı ki kız bu durumu ailesine karşı buyuk bir saygısızlık olarak gordu. Kızın babası da oğlan bizi yanlış anlamasın diye arayıp durumu anlatmak istemiş hani goruşelim konuşalım tarzında. Oğlan da "Şu an musait değilim, sonradan da musait olacağımı duşunmuyorum" yapıp bizim kızın babasını reddetmiş. Kızın babası aşırı bozuk. Arkadaşım da henuz bu konuyu oğlanla yuz yuze goruşemedi sinirlenirim kavga ederiz diye. Kız da oğlanı hem seviyor hem de bu durumun evlenince başına buyuk sıkıntı olacağını duşunuyor. Kendi ailesine saygısızlık olarak goruyor bu durumu, ailesine şimdiden bunu yapanın ileride ona karşı da saygısız olacağını duşunuyor. İlişkiyi bitirmeyi duşunuyor ama ben farklı goruşler almasını onerdim.
Sizin tecrubelerinizi ve fikirlerinizi bekliyoruz. İlginize teşekkur ediyoruz şimdiden. Eksik kalan yerleri ona soracağım, sorunuz olursa.