Merhaba arkadaşlar,

AwesomenessTV'den Kim Smith adlı eleman ile biri Ağustos diğeri Ekim ayı kazanclarım konusunda yapmış olduğum kısa mail trafiğinden sonra gelen mail şu şekilde :

Turkce meali ise şu şekilde :

" xxx adlı kanalınız ve [email protected] adlı mail adresiniz veritabanımıza ne kayıt olmuştur ne de ağımıza katılmıştır. Eğer kanalınız Youtube tarafından kapatılmışsa, bu illegal icerik yuklediğinizdendir. Maalesef bu konuda ozellikle odemeler konusunda yapabileceğim hic birşey yok.

Eğer bir kanal 1'den fazla telif yemişse ya da illegal icerik yukleyip para kazanılmaya calışılıp Youtube tarafından feshedilmişse, paranıza el koymaya hakkımız vardır ve yasal olarak kendi iceriği olmadığı halde bu iceriğin uzerinden illegal olarak para kazanmaya calışan bir kanala odeme yapmamız yasak.

Diğer yandan [email protected] adlı mail adresinizle ilişkili kanalınızı ise bulabildim. Maalesef o da 3 telif yemiş ve Youtube tarafından feshedilmiş. Dolayısıyla aynı şey bunun icin de gecerli.

Yasal ekibimiz kanallarınızı inceleyecek ve size odeme yapıp yapamayacağımıza bakacak. Ekibimiz sizinle iletişime gececek ama ne zaman olacak bilmiyorum. Cunku illegal icerikle yakalanan kanallar "duruma gore ilkesi"ne gore değerlendirilir."

Şimdi adamlar goz gore gore paranın ustune yattıklarını soyluyorlar. Kanalınız hicbir şekilde ağımıza katılmamıştır da ne demek? Dalga mı geciyor bunlar? Şimdi soruyorum, madem kanal kayıtlı değil o zaman kazanclar nerden cıktı? Adamlar hem boyle bir kanal yok dolayısıyla odeme yapamayız diyor bir onceki mailde hem de diyorlarki illegal icerik olduğundan odeme yapamayız. En altta da bakalım duruma gore değerlendiricez. Boyle sacmalık olur mu?

Bu konuda neler yapılabilir? Tecrubeli arkadaşların yardımını rica ediyorum.

@Muslera @FGA @Strider @Triqalx

NOT : Lutfen konu ile ilgili bilgisi olmayan arkadaşlar varsayımlar uzerine tahmin yapıp konuyu saptırmasınlar.