Merhaba arkadaşlar,
az once awesomeness'i aradım ve yaklaşık 10-15 dk tartıştım. Sizle detaylarını paylaşmak istiyorum. ilk telefonu acan kişi Muhasebe departmanından birini bağladı. Kendimi Turkiye'nin en buyuk Youtube forumundan bir yonetici olarak tanıttım ve uyelerime Awesomeness i tavsiye ettiğimi ve yaklaşık 200-300 kişi odeme konusunda sorunlar yaşadığımızı soyledim. İlk olarak bana ne tur videolar yuklediğimi sordu, Eğer Vine compliation tarzı videolar yukleyen kanallardan bahsediyorsam bunun yasak olduğunu ve odeme alamayacağımı soyledi. Bu tarz videolar olan kanallarımızda var ama %100 kendimize ait telif sorunu olmayan kanallarımızında oldugunu soyledim. Ticket gondererek kanal linkimi gondermemi istedi kanal incelenip eğer iceriğin bana ait olduğu tespit edilirse odememin yapılacağını soyledi. Daha sonra google'un izin verdiği para kazanmaya izin verdiği, bunun karşılığında AwesomenessTV'ye odeme yaptığını onlarında odeme yapmak zorunda oldugunu soyledim.

Beni bir ust yetkiliye bağladı, Son bağlandığım kişi, Kanalda telif olduğunda odeme alamazsınız ibaresinin sozleşmede yer aldığını, zaten google kurallarınada aykırı oldugunu tekrar tekrar soyledi. Telif hakkı olmayan yuzde yuz bize ait olan kanallar icin neden odeme alamıyoruz ozaman diye sordum. Ticket ile link gonderin inceleyelim, eğer vidyonun tamamı yada bir kısmı başkasına ait değilse odeme yapacağız dedi. Konuşmayı baştan sonuna kadar kaydediyorum, avukatıma vericem. o yuzden tekrar soruyorum dedim ve, Google'un odeme yaptığı kanalı bir kez daha inceleyip eğer sizde %100 telifsiz icerik olduğuna ikna olursanız odeme yapacağınızı soyluyorsunuz değil mi. diye sorduğumda Hayır biz zaten bu kanallardan odeme almıyoruz cevabını aldım.

Anlayacağınız arkadaşlar, Sonucta yazılı bir şekilde kurallar mevcut, kendimize ait olmayan icerikten kazanc elde etmemiz yasak. Bu adamlarda bu maddeyi kullanarak odeme falan yapmayacaklar. Odemeyi alacaklar daha sonra inceleyecekler(!) odeme yapılr bir kanal mı değilmi daha sonra odeme yapacaklar. Hepimize gecmiş olsun diyorum odeme alamayanlar unutsunlar odemeyi. cok sinirliyim olanı biteni tam olarak anlatabilmişimdir umarım.

Eğer arayıp şansını denemek isteyen varsa şu an cağrı merkezi cevap veriyor..
skype premium uyeliği olan, ingilizcesine guvenen arkadaşlar arayabilir.

+13106011960