10 senelik evliyim arkadaşlar. Eşimle nişanlıyken babası vefat etti. O yuzden evlendikten bir sure sonra kaynanamı yanımıza aldk. 9 yıldır bizimle. 60-65 yaşlarında okuma yazması olmayan, anlatılanlara gore zamanında cok cekmiş bir kadın. Sessiz sakin kendi halinde biri. Hani ensesine vur lokmasını al o tarzda. Ama bir okadar pis bir okadarda tembel. Oyle boyle değil hemde psikolojim bozuldu artk. kimseye anlatamiyorum valla patladm artk anlatıcam herşeyi. Tuvalete gider mesela bi cıkar leş. Afedersinz akıta akıta banyoda gezinir. Bende tuvalet konusunda cok titizim inanin ağlayacak gibi oluyorm giresim gelmiyor oraya. Ki usengeclikten bazen kalkıp tuvalete bile gitmiyor sonra uşendim gitmeye şimdi altıma kacırdm diyor. Sonra benim butun evi yıkıyasm geliyor acaba bir yere bulaştırmışmıdır diye kafayi yiyorum. Soğan yemeyi cok sever sonra o ellerle tum gun evde gezinir. Haliyle dokunduğu heryer leş gibi kokar. Bir şey diyemem hemen alınır kuser ağlar cunku.Banyosunu bile yapmaz bazen ekşi ekşi kokar artk ayni odada bile duramam duşunun. Dayanamam artk anne bayadır banyo yapmiyorsun ben suyu acayım ısınsın banyo yap istersen derim uşenip yapmaz. Beni somurebildiği kadar somuruyor. Yapabileceği şeyleri bile yapmiyor. uşengeclikten herşeyi benden bekliyor. Direk soylemez istediğini hep dolaylı yoldan şunu yapaym ben der mesela kendi evinde bir yeri toplayacaktr ama yapmaz. Gunlerce aynı şeyden bahseder ama yine yapmaz. Sonra artk sussun diye gidip ben yaparm. Hasta olduğumda bile kılını kıpırdatmaz. Artk ciddi ciddi halim yoktur rica ederim cok kotuyum anne şunu da sen yapar misin derim mesela bana derki dizimi izliyorum ama yaaa

ben ne zaman bir şey istesem bahaneleri bitmez zaten. Mesela buaralar gece uyku sorunum var uyuyamiyorum haliyle sabah cok gec kalkıyorum. Kaynanamda beni bekler kahvaltı icin sonra oram ağriyor buram ağriyor ilaclarımı icemedim flan soyler durur. Bende derimki sabahları beni bekleme kahvaltını yap. Tek yapacağı şey kahvaltilikları masaya koymak ve cay yapmak kendine. Bukadarck şeyi bile yapmıyor. Ama gezmeye sıra gelince oyle bir gezerki turp gibidir. Kendimi enayi gibi hissetmeye başladm artk. Daha anlatamadğm okadar cok şeyi varki. Eşimin 2 tane ablası var onlar da bi tuhaf. Annelerini başıma attılar hic ilgilendikleri yok. Kadın bazen cok daralır onlara gidip kalmak ister inanın bahanelerle kadını gelip almazlar. Benim gibi uğraşamıyorlar cunku. Goruntude cok iyi evlatlardır ama. Binde bir alırlar 2 gun sonra geri getirirler. Normalde bizim tarafta, kardeşler donuşumlu olarak bakarlar annelerine yada babalarına. Hani biri 2 ay baktiysa diğerleride o şekil.ama ne eşim ne gorumcemler yapmıyor boyle bir şeyi. Eşimle defalarca konuştum annemin sana ne zararı var diyor yanlş anlıyor. Belkide işine geliyor bilmiyorum. Kaynanamın emekli maaşını alıyor cunku. Son zamanlarda kadına hic tahammulum kalmadı. Her şeyi gozume batıyor. Olsede kurtulsam diye dusunmeye başladm ya ben boyle biri değildim.Evde ne yaparsam soylenerek yapıyorum. Bıktm nedir benim cilem.ben bu evde hizmetciyim tarzında. Aynı zamanda cok aksileştim kaynanamada eşime de. Hic benlik hareketler değil ama elimde değil. 1-2 senedir boyleyim. Sinir hastası oldum. Sacma sapan şeylere parlıyorum. Sacma sapan şeyleri buyutup sorun haline getiriyorum. Kaynananı al karşına konuş demeyin.oyle biri değil cok cahil ne demek istediğimi anlamaz.ocak bile yakamaz hatta.ben artk engelli olduğunu duşunmeye başladm. Aşağılamak icin demiyorum gercekten belliki bir rahatsızlığı var bana soylemiyorlar. Bu zamana kadar bu kadın nasl yaşamış nasl bu kadar cocuğu buyutmuş bilmiyorum. Gerci soylenenlere gore hep akrabalar yardm etmiş. Buarada Eşimin cocuğuda olmuyor bir taraftan o skıntımz var. Anlayacağnz cok daralmş durumdaym sırf kaynanamdan dolayı boşanip arkama bile bakmadan kacasım var. Bunları duşunduğum icin kotu biri mi oluyorum. Dayanıp sabır mı gostermeliyim sizce? Kendimi eşimin yerine koyuyorum ama ben bukadar eşime yuklenmezdim sanırım ya. Kardeşlerimle konuşur onlarada gonderirdim. Sanırım onlarda kaynanaya gelin bakıyor

Biraz uzun oldu kusura bakmayın okuyup cevap verenlere teşekkur ederim.