Merhabalar. Bundan 6 yıl evveldi. Yuksek Lisans yaparken oğrenci değişim programı ile Moğolistan a gitmiştim. Hic bilmediğim bir dil ve kulturun ortasında alışma aşamasını cabuk atlatıp derslere odaklanmıştım ki değişim oğrencileri icin yapılan ufak bir konserde yerel halkın bile pek bilmediği o grubun bir uyesi ile tanışıp aşk yaşamaya başladık. Derslerimi hic etkilemedi ama oyle dolu dizgin bir aşktı ki... İngilizce biliyorum, o ise yarım yamalak biliyordu ama yinede anlaşıyorduk başımı donduruyordu ve farkındaydım ki onunki de donuyordu.
Turkiye'ye donme zamanım geldiğinde onunla yaşamamı istediğini soyledi ama ben artık ulkeme donmek istiyordum ve sanırım aşkımda eskisi kadar canlı değildi. Ulkeme dondum ve işe girdim. Moğol aşkım ise uzun sure telefonda mucadele verdikten sonra pes etti ve o aramayı bıraktıktan sonra eşimle tanışıp evlendim. Oğlum oldu. O ise kucucuk grubunu son iki yıldır Avrupa'da ve Amerika eyaletlerinde konserler veren bir gruba donuşturdu. Kendisini değil ama grubunu takip ediyorum, hatta bir konser fotoğraflarını beğendim ve bana mesaj atmış hemen konuşma şoyle
-Turk kızı, yakaladın"(İngilizce olarak) Ben- "Hayır, gayet acık bir şekilde takip ediyorum ve yaptığın işleri cok beğeniyorum"
-Oğlun cok tatlı, mutlu gorunuyorsun
Ben-Sende oyle, mutlu ve sağlıklı gorunuyorsun.
-Teşekkur ederim, sanırım biraz kilo verebildim sonunda (eskiden biraz daha kiloluydu)
Vs. Sıradan bir muhabbet sonunda konuşmayı bitirdik. Hala cok değerli benim icin ama eşimi ve oğlumu sanırım hicbirşeye değişmem. Bu anımı beraber yuksek lisans yaptığım yarı Turk bir arkadaşım haricinde Kimse bilmiyor ve şuan anlatsamda sanırım unlu olduğu icin insanlara biraz garip gelecek o yuzden hic gereği yok. Gelip sizlere icimi dokmek en iyisi olur diye duşundum. Teşekkur ederim okuduğunuz icin.