Hanımlar herkese merhaba, Benim sorunum yeni tasindigim apartmanındaki komşumla.
Yavrucagimin kronik rahatsızlığı sebebiyle havası temiz olan bir yer secmemiz gerekiyordu biz de bundan yaklaşık 9 ay once kredi cekip havasi temiz bir yerden cok guzel bir ev aldik.
Eve taşındıktan sonra apartmanda bir konsum daha selam vermeden 'Komsum cok pahalıya aldiniz evi, kredi de cekmişsiniz kredi cekmek de gunah, gunaha girmenize değer ınsallah flan' dedi. Bana acır acır bakarak. Ben de'ben cocuğumun sağlığı icin geldim, ev hoşuma gitti uc beş fazla vermişiz onemli degil.' Dedim. Karsidakine saf gibi hesap veriyorum sanki...
Sonra başka bir zaman benim cocuğumun hastaligi dolayisiyla kullandigi hava makinasının olduğunu oğrendi kullandığı cumle şu ' sen hava makinası almışsın cocuğunu hava makinasına bağımlı kılmışsın. Cocugun o yuzden iyilesmiyor. Benim oğlumda senin cocuğunun hastalığından vardi. Doktor bana da makina onerdi. Ben makina almadim benim oğlum iyileşti. Doktorlar ilaca bağımlı yapmaya calışıyor sen o ilacları kullandıkca cocuğun daha kotu olacak' dedi.
Bu lafinin Ustunden 1 hafta gecti gecmedi ben iyilestirdim senelerdir hastalanmaz dedigi cocugu hastalandı gunde 5 kere ( gece saat 3 de dahil) benden hava makinasını istedi. Benim cocugum da o zaman hastaydi ona ragmen onun cocuğuna dayanamadigim icin her seferinde makinayı verdim. Hava makinasını o hafta ust uste bir o kullandı bir ben kullandım. En sonunda makina bu kadar ust uste kullanıma dayanamadı ve bozuldu. Kadına hic bir şey soylemedim. Zaten makinayı değiştirmeyi duşunuyordum.
Beni yaralayan şey sanki ben cocuğumun iyiliğini duşunmuyormuşum da kolayıma geldiği icin gidip hemen ilaca başvuruyormuşum gibi konuşması oldu.
Kadın hep boyle. Surekli akıl vermeye calışıyor, surekli kendi doğruları var ondan bahsediyor. Kadını gorunce yolumu değiştirmeye calışıyorum. Degistiremediysem yarim saat lafa tutuyor.
Bir de ben calışıyorum cocuklarıma kayinvalidem bakıyor. Surekli calışan annelerin cocukları şoyle perişan, calışan annelerin cocukları şundan mahrum kalıyor, benimde elimde mesleğim var ama cocuklarım icin evde duruyorum diyip bana vicdan yaptirmaya calışıyor.
Kadına acık acık ben komşuluk yapmaktan pek hoşlanmam, zaten calışıyorum, vicik vicik komşuluk ilişkileri hoşuma gitmez dedim buna rağmen evde olduğum zamanlarda surekli kahveye cağırıyor. Abla ben dışarıyla temas halindeyim korona olma ihtimalim var diyorum. Ben korkmuyorum diyor. Ama ben korkuyorum diyorum o zaman da boyle giderse psikolojik sorunlarımın olacagindan bahsediyor saatlerce.
Ben bu kadının kalbini kırmadan kendimden nasıl uzaklastirabilirim.
Cok uzun oldu kusura bakmayın.