Herkese merhaba,
Konu nişanlımın ailesini bir turlu cozemiyor oluşum. Yuzume karşı iyi davranmaya calışıyorlar ama samimi olmadıklarını hissediyorum. Biz erkek arkadaşımla 6 yıldır birlikte, 1 yıldır da nişanlıyız. Sevgili olduğumuz zamanlarda gayet iyilerdi ama nişanlandığımız zamandan beri surekli kendilerini ailemle kıyaslama halindeler, hep bir cekememezlik hissediyorum (kendi durumları da iyi olmasına rağmen) ve bu beni cok rahatsız ediyor. Daha once etrafımda pek bu tarz bir insan bulunmadığı icin de neye nasıl tepki vereceğimi bilmiyorum. O yuzden buradaki tecrube sahibi, akıllı kadınlardan akıl almaya geldim.
Gecen yaz nişanlandığımızın ertesi gunu nişanlıma ''takılan takıları babana verelim, o kuyumcu olduğu icin daha iyi saklar onun kasasına koyalım'' demiştim. Annem yanımdaydı, o da onayladı hatta altın hesabı acmakla uğraşmazsınız falan dedi. Altınları alıp nişanlımın evine gectik, oturduğumuz dakikadan itibaren nişanlımın annesi ve babası nişanımızı kotulemeye başladılar. Neymiş otelde servis yapan garsonları beğenmemişler cunku yemek servisi sırasında hayırlı olsun demişler bahşiş ister gibi, misafirden bahşiş istemek ne kadar ayıpmış. ''Biz duğunden once garsonlarla anlaşalım parası neyse verelim de gidip misafirden bahşiş isteyip bizi rezil etmesinler'' falan dedi nişanlımın annesi eşine. Ben de ''oyle bir otelde de misafirden bahşiş istemezler herhalde, size oyle gelmiştir muhtemelen x teyze vermeseydin keşke para rahatsız olduysan'' dedim. Durmadı tabi her şeyi kotulemeye devam etti neymiş orkestrayı beğenmemişler solistin sesi cok kotuymuş (biz cok beğenerek secmiştik nişanlımla halbuki), dans pisti darmış vs. sacma sapan şeyler sıraladılar şok oldum. Annesi ailemin taktığı altınla kendi taktıklarını yarıştırmaya calıştı, ''sana taktığımızın değeri x bin lira'' diye 3 defa tekrarladı (değerinin 2-3 kat fazlasını soyleyerek). Nişanlımın babası ''nişanda normalde kız tarafı takı takar, bizimkiler takmak zorunda değildi de bizden de baya takan oldu yine iyisiniz'' falan dedi. Normalde kimse takmak zorunda değil de asıl kız tarafının taktığını ilk kez ondan duymuş oldum... Kendi taraflarından takılan gram altının bile lafını yaptılar sanki ben cok altına duşkunmuşum gibi. O kadar meraklısı olsam gelip elinize vermem kime neyi ispatlamaya calışıyorsunuz diyemedim aptal gibi. Aman hanımefendiliğimi bozmayayım diye dedikleri her şeyi sessizce dinledim. Abimler gecen yaz yeni bir eve taşındılar mesela, nişanlım bir akşam annesiyle babasına abimlerin evini cok beğendiğini, tam olarak ileride yaşamak istediği gibi bir ev olduğunu falan soyledi laf arasında. Buna bile inanılmaz bozuldular, surekli gormedikleri halde evi eleştirip durdular falan sacma sapan şeyler. Neyse zaten nişanlımla Almanya'da yaşamaya başlayacaktık, uzak olunca cok muhabbet de olmaz boyle şeylere pek maruz kalmam dedim ama yanılmışım. Şimdi de annemin taşındığı eve takmış durumdalar. Birkac ay once annem yazlığı satıp onun yerine ev almıştı, hemen ertesi hafta kendileri de ev alma derdine duştuler birden bire. Her telefon konuşmasında ''kacıncı kattı'', ''ne kadara aldı'', ''kredi cekti mi hic'' falan gibi sacma sapan detaylar sordular, bir kere hayırlı olsun dediklerini duymadım. Genel olarak baktığımda iyi niyet goremiyorum kendilerinde. Ote yandan annesinin inanılmaz iyi davrandığı zamanlar da oluyor. Karantina zamanında Turkiye'ye gelememiştik, nişanlımla burada kalıp birlikte yaşamaya başladık, her gun arayıp ''ah yavrularım gelemediniz diye cok uzuldum ama cok şukur birliktesiniz gozum arkada değil'' diyip durdu. Nişanlımın sınavları başlayacağı icin kendi şehrine donmesi gerekti birkac hafta once, o zaman da surekli ''bunca aydan sonra ayrı kalacaksınız diye nasıl uzuluyorum bir bilseniz'' falan dedi bize telefonda gozleri dolarak. O anlarda da ''kadın iyi aslında ben abartıyorum galiba'' diyorum ama bilmiyorum.
Mesafeli davranmaya calışıyorum ama her konuşmamızda mutlaka canımı sıkacak bir lafları oluyor. Ayıp olmasın diye duymazdan geliyorum coğunlukla ama bu boyle artarak gider diye de korkuyorum. Sizce bu tarz durumlarda tavrım nasıl olmalı? Saygımı bozmadan nasıl cevap verebilirim? Uzun oldu ama şimdiden okuyan herkese teşekkurler