Eşim bir arkadaşına 2 bin TL borc vermişti kucuk bir dukkan acacaktı.Bir seneden fazladır almadı ihtiyacımızda yok şukur aceleside yoktu suresiz vermişti zaten.Ama verdiği gunden beri bu eşimin ailesine dert oldu.Eşim malesef bir ziyaretinde ağzından kacırmış borc verdiğini zaman zaman morali bozulur ailesi konuştuğu icin.Annesi gecenlerde eşimi arayıp parayı alıp almadığını sormuş eşimde parlamış tabi.Biliyorum laftan anlayan insanlar değiller.Hatta dort ay once yine eşime yapılan bir hareket sebebiyle annesini arayıp yuzgoz oldum diyebilirim.Bize karışmayın, cocuk değiliz herşeyin farkındayız,yeter huzurumuzu bozmayın vs.dedim ağlayarak ve bağırarak daha ne diyebilirdim bilmiyorum derdimi anlatamadım sanırım... Kotu olan şu ki annesi nerden bulmuş bilmiyorum ama borc verdiği adamı bulmuş heran gidip isteyebilir ihtimali var yani.Bugun eşime ona telefon almak icin biriktirdiğim yaklaşık 2 bin TL yi verdim ustunu tamamla goster aldım diye dedim tamam dedi.Suc eşimde biliyorum bugune kadar dur dememiş hep hesap vermiş onlarda bunu devam ettirmek istiyorlar.Ama annesinin eşime telefonda soylediği bir soz cok canımı sıktı"eskiden kızlara yedirirdin, şimdide arkadaşlarına yediriyorsun" eskiyi bilmem pek arkadaşlarından borc takan falan olmuş ama şuan kimseye yedirdiği yok zaten maaşın yarısı bende oluyor diğerleriyle evin ihtiyacı falan gidiyor.Onların evinde oturuyoruz diye gercekten bu hesabı vermek zorunda mıyız bizden once yıllarca bu ev boşmuş ve sozlede olsa malesef ki eşime verilmiş sizce ne yapmalıyım bu durumdan kurtulmak icin?Eşimin yanında melek onların olduğu yerde şeytan olmak istemiyorum bu durumu kendime yakıştıramam...
Bu arada kısa sure once arkadaşı parayı verebileceğini soylemiş eşim şuan ihtiyacım yok sorun değil demiş annesi giderse cok kotu olur yani bunuda belirtmek istedim.Eşim asgari ucretle calışıyor.Birikimimiz falanda soruluyor arada.