iPhone 6S 16GB Kullanıcısıyım,cihazımda iCloud uzerinden gunluk WhatsApp sohbet yedeği alınmakta. Bugun uygulamayı sildim, tekrar kurdum. Kurulum aşamasında bana Yedekleri Geri Yukle gibi bir secenek sundu tıkladım fakat 'iCloud Drive Acık değil' diye hata verdi o esnada Ayarlar-iCloud-iCloud Drive kısmına gittiğimde acıktı. Geri yuklemeyi atla dedim. Basit kurulumu hallettim.
Whatsapp Ayarlar-Sohbet-Sohbet Yedeği kısmına geldiğimde orada bir yedekleme bulunamıyor dedi. iCloud Driver Alanı Yonet kısmına gittiğimde ise 370MB Belge ve Veriler yedeklemem duruyordu.Ekran goruntusu ile anlatayım..

Sohbet Yedeğini Geri Yukle dediğim zaman bana iCloud Drive Acık yap diyor. Ayarlardan iCloud kısmına gidelim.

Buraya geldiğimde ise iCloud Drive Acık olarak gozukmekte WhatsApp yedekleri ise şurada;

WhatsApp Belge ve Veriler boyutu ise 365MB olarak burada durmakta fakat ben WhatsApp uzerinden burada bulunan yedekleri tekrar geri yukleyemiyorum. Yuklemeyi denediğimde ise 'iCloud Drive Acık' yapmam gerektiğini soyluyor. İyi de iCloud Drive zaten acık? Varsa bu konu ile ilgili bir bilgisi olan yardımcı olursa cok sevinirim. Mesajların gitmemesi gerekiyor, cok lazım.