Dort yıllık bir ilişkim var. İkimizde birbirimizin ilk gercek ilişkisiyiz. İlk senemizde boyle değildi, cok tatlıydı hatta ilk sevgililer gunumuzde cok heycanlıydı hediye almaya annesiyle birlikte cıkmış guzel bir takı seti almıştı. Sonra birinci yıl donumumuzu saati saatine kutlamıştı. Sevgili olmadan once bi iki ay kadar sadece takılmıştık ikimizde konuyu bir turlu acamayıp en sonunda o gece karşılıklı ilanı aşk etmiştik birbirimize. Tam o saati hatırlayıp o saatte kutlama mesajı atmıştı gercekten cok tatlı ve duşunceli bulmuştum. Ama sonrasında bir daha goremedim maalesef kendisinden ne bir hediye ne de herhangi bi ozel gunu hatırlama. Bu konuda cok uzerine gidiyorum gercekten yalan yok. Hadi bu sevgililer gunuydu yıl donumu falan o zamanlar kucuktuk ve ilk defa kutlayacağımız icin heyecanlıydık ve o yuzden ozeldi sonrakilerin uzerine duşmemesini bu şekilde acıklamıştı. Bende zaten sevgililer gununu sacma buluyorum ozel gunlerdense insan icinden geldiği herhangi bir gun hediye almasını daha icten ve samimi buluyorum. Ama o unutuyor ya bi hoş mesaj bile atmadığı icin batmaya başladı ve bende inada bindi. En son doğum gunumu unuttu. Zaten onun gununu yıllardır ezberleyemedi bi, ya hep bi gun once sanıyor ya da bi gun sonrasında. Arkadaşlarımdan falan duyuyordu eskiden şimdi onunda onunu kestim. Onemli olan kendisinin hatırlaması cunku. Gerci son iki senedir tam okulların acıldığı zamanlara denk geliyor ve farklı illerde okuyoruz. Daha doğrusu o askeri okulda ve oraya gittiği zaman cok yoğun oluyor hak da veriyorum ama yani ben ne kadar meşgul ve yoğun da olsam onunkini asla unutmadım. İki aydır acıldı onların okulları yine sınavları falan vardı hatta tam doğum gunumun olduğu gunun ertesiydi son sınavı ders calışıyordu. Bahaneleri de şimdiye kadar hep cok gecerliydi ama illa gununde olması şart değildi isteseydi sonrasında da telafi edebilirdi birlikte baş başa kutlayabilirdik. Hep bu sene unutmicam deyip yine unutuyor sonra uzuluyor kotu bi sevgiliyim diye ama insan bi telafi eder o da yok. Bende bu sonuncusunda alttan aldım sınavın vardı onemli değil falan diye ama o icerledi yine de. Ama gecerli bahaneleri olsa da huyu bu maalesef annesininkini de bilmiyor ve unutuyor, kendi doğum gunu bile onemli değil onun icin gereksiz goruyor. Ama benim icin onemli. Sizce ben mi abartıyorum, bu ozel gunleri unutması, bana ufak jestlerde bulunmaması falan ne biliyim şart mı sizce ya da olmazsa olmaz bir şey mi? Bi ilişkide onemi nedir bunların sizce biz mi abartıyoruz bu ozel gunleri kadınlar olarak?