Merhabalar herkese
Evet derdim tam da başlıkta soylediğim gibi.
Malesef pandemi dolayısıyla egitime uzaktan devam ediyoruz. Gerci online egitime eğitim denilir mi bu ayrı bir tartisma konusu. Cocuklar derse baglanana kadar 10 dakika zaten gecmiş oluyor. Oğretmen bir başlık soyluyor cocuklar onu duyup anlayip yazana kadar 10 dakika da oyle geciyor tam konu ya girecekken sistem sure dolduğu icin atıyor.
Tum bunları cep telefonundan yapıyoruz .
Butun gun telefon rehin durumda. Internet kotaları simdiden asılmış durumda gelecek olan yuksek faturalar kacinilmaz sonumuz galiba.
Bir bilgisayar alıp internet baglatalim dedim yazın 4200 tl olan laptop suan 6500 lira.
O da en duşuk ozellikli. Iyi bir bilgisayar 10bin liradan başlıyor.
Şimdi duşunuyorum bu kadar oğrenci var. Bakanlık bu konuyu arastiriyor dedi ogretmen gecen gun toplantida. Bakanlık bu kadar oğrenciye bilgisayar verebilecek mi . Hayır.
Mesela bizim evde tek oğrenci var bize sıra gelecek mi hayır.
Almaya kalksak bi kenarda 10bin lira var mı onun cevabı da hayır..
Taksitle alalım desek bir kac ay icinde issiz kalmayacagimizin garantisi var mı onun cevabı da malesef hayır. Biz kapana kısılmış gibi hissediyoruz.
Yazın paketimin yenilenme suresi gelmişti okullar nasıl olsa 21 eylulde acılacak diye kendime yetecek kadar iceriklj olan paketi sectim. Sonra ne oldu okullar ertelendi suan ne zaman acılacağı belli değil.
Zaten evde egitim diye birsey de soz konusu değil. Bu surec ne kadar devam eder bu sorunlar nasıl cozulur bilmiyorum ama suan hem cok bunalmisliktan hem de Hafta sonu olması sebebiyle telefonu elime gecirmisken yazmak istedim sadece.
Tek duam inşallah en kısa zamanda bu hastalık biter de herkes normal hayatına geri doner.
Saglikli ve mutlu gunler.....