İyi geceler yine ben,sıkıldınız biliyorum ama yapacak bir şey yok.
Daha once de konu acmıştım kusma korkum var.Emetofobi deniyor.Cok berbat bir fobi.Allah duşmanımın başına vermesin.Orumcek fobim de var ama bunun onda biri kadar kotu değil.Kacınabiliyorsun en azından.Ama kendi vucudundan kacamıyorsun.
Anksiyetem de var bu arada-ki bence anksiyeteyi bu fobi tetikledi,tam tersi de olabilir veya ikisi birbirini tetiklemiş de olabilir bilmiyorum- ozellikle ertesi gun onemli bir işim (okul,sınav,seyahat vs.) varsa bir onceki akşamdan carpıntı mide bulantısı veya krampları,sık nefes alışverişi kaygı durumu gibi panik atak belirtileri yaşıyorum ve gunluk hayatta da pek cok şeyden kaygılanıyorum.
Evden cıkmak zor geliyor ozellikle de seyahatlerden sınavlardan nefret ediyorum universite sınavına gireceğim gunden onceki akşam ve sınav sabahları kabus gibiydi.
Bu aralar online dersin başlaması mı etkili oldu bilmiyorum ama iştahsızlık da baş gosterdi.Normalde de oluyordu bazen ama artık hicbir şey yiyesim gelmiyor en sevdiğim şeylere bile ağzımı suremiyorum.Hafif şeyler yemek istiyorum et balık tavuk yemek istemiyorum hem ağır hem de cabuk bozulup zehirleyebilen gıdalar.Bunları yemeden once bile acaba bozuk mudur diye strese giriyorum.
Bugun 1 lahmacun yedim af edersiniz ama midemden sesler geldi ve ishal oldum.Gunlerdir ishal gecmiyor zaten.
Cok kilo verdim normalde yatana kadar yerdim ağzım boş durmazdı şimdi su dışında hicbir şey istemiyorum.
Ozellikle geceleri akşamları hic yiyemiyorum.Kusma korkum da bu zamanlarda bastırıyor.En kotu kusma deneyimlerimi hep gece yaşadım belki de ondandır.Anksiyetem de gece artıyor.Gunduzleri normal gibiyim bir şeyler yiyorum cok fazla olmasa da.Ama hafif şeyler yiyorum ailem zorla et ve balık yedirmeye calışıyor ama ağır geliyor.Meyve sebze dışında hicbir şey istemiyorum.İsteyen onceki kusma korkusu konuma da bakabilir.
Sizce ne yapmalıyım ? Psikiyatrist diyeceksiniz ama şu an pandemi nedeniyle gidemem zaten burası kucuk yer devlettekiler hic ilgili değil sıradan doktora gitmek gibi şikayetlerini dinleyip ilac yazıp yolluyor 10 dkda.Donanımlı da değiller ozellerdekilere yonlendiriyorlar ciddi hastaları.Ozeller icin param yok.Universiteler acılana kadar gitmem zor.
Ne yemeliyim nasıl beslenmeliyim ve bunu aşmak icin kendimi nasıl telkin etmeli nasıl yaşamalıyım sizce ? Ya da sizin kusmanın bulantının o kadar da kotu olmadığına dair bir antiteziniz var mı ? Belki bulantı anında kullanılacak bir antiemetik onerisi ? Trankobuskas mesela recetesiz alınıyor mu ya da dramamine ? Kanser hastalarının kemoterapi icin aldığı bir antiemetik vardı hatırlamıyorum ama.Belkş o ?
YouTube ’dan videolar izleyip yorumları okuyorum rahatlatıyor biraz.Elimin altında etkili ilac olması da iyi gelebilir.