Arkadaşlar boşanmak hakkında Bilgi almak istiyorum.

22 yaşındayım Eşimle 5 senelik evli 4 yaşında da kızımız var.

Eşimle anlaşamıyoruz bu zaman a kadar bir cok kere boşanma aşamasına geldik.
Evliliğimde hakaret şiddet gecimsizlik var.
Coğu zaman haksızlığa uğradım lutfen yargılamayın neden bu zamana kadar boşanmadın diye.
Şimdi ailemin yanına kafa dinlemeye diye geldim bundan once iki sefer babaevine dondum duzeleceğiz aramızdaki problemleri aşacağız psikoloğa gideceğiz diyerek Barıştık ama gitmedik.
Uc gun iyiysek dort gun kotuyuz neye kavga cıktıgını anlamıyorum ama bu son zamanlar bi nebze daha iyiydi. Ama ben artık bittiğini hissediyorum evet seviyorum ama olmuyor. Bu zamana kadar cevre baskısından korktum kızım babasız kalır korktum bana iftira atarlar diye korktum
Ama artık ne tahammulum var ne dayanacak gucum onun yuzunu gorunce butun herşeyi unutuyorum sanki bana hic kotuluk etmemiş gibi davranıyorum cok seviyorum ama bizimki bi ilişki ya da evlilik değil cok yıprandım ailem sonuna kadar arkamda destekcim.

** sormak istediğim

1- kendilerine ait bir şirket var ama orada askarili calışan olarak gozukuyor. Ne kadar nafaka alabilirim.?
2- yaklaşık 250 gr lık altınlarımı bu zaman a kadar harcadı bunu nasıl ispatlayıp altınlarımı geri alabilirim?
3- şu an evi terketti diyerek beni haksız cıkarabilir mi ?
4- kızımın velayetini benden alabilir mi ?
5 - boşanma aşamasında onume ne gibi engeller koyabilir.?
Bu arada elimde mesajlar var şiddet uyguladı onun fotoğrafları var. Bunlar delil olur mu ?
Şimdiden teşekkurler