Merhabalar bugun sizlere ios 11.0-14.8 arası nasıl jailbreak yapılacağını anlatacağım.

Oncelikle JB(jailbreak) nedir:

JB cihazın (ben iphone icin anlattım) kokunu acarak cihazı modifiye etmenizi sağlar isterseniz kodunu siz yazın (mac gerektirir) isterseniz hazır repo'lardan secin.

Gerekenler:
-iTunes (isterseniz microsoft store dan isterseniz normal)
-Bir iPhone şarj kablosu.
-benim kullandığım impactor sıdeloadly
-Unc0ver dan .ipa dosyası download a basıpp indirin (windows defender virus olarak algılar cunku exploid yapıyoruz PC'ye bir zararı yoktur)
-JB sonrası ReProvision kurulumu.

JB yapmadan once uyarı:
JB yapma apple ın yasakladığı birşey değildir ama yapında demez JB yaptığınız taktirde garantiniz duşer(devre dışı kalır)

Peki nasıl yapılır:

Başlıkta yazdığı gibi biz ios 11-14.8 arası yapacağız oyle her ios'a kafanıza gore uygulayamazsınız. (JB den sonra ios guncelleme yapmayınız)

1-iTunes kurun.

2-sideloadly kurun.(klasik next next diyerek devam edin)

3-sideloadly'e girin.(giriş ekranı aşağıda)

4-iPhone'unuzu kablo ile bilgisayara bağlayıp bu bilgisayara guvenilsinmi cıkınca guven deyin.

5-Bir apple hesabı girin.

6-İndirdiğiniz unc0ver.ipa dosyasını sideloadly programına surukleyin.

7-Şifrenizi girin guvenlik seceneklerini onaylayın (işlem sonunda hesabınız mac den oturum acıldığını goreceksiniz malum o olmadan olmaz)

8-Start a basıp bitmesini bekleyin bu işlemler sırasında (diğer işlemler dede) iphone'un kilidini acık bırakın.

9-Done yazınca PC ile işiniz bitti demektir.

10-İphondan ayarlara gidin>genel>aygıt yonetimi yada profiller>Unc0ver ın ustune basıp guven deyin.

11-Unc0ver uygulamasını acın.

12-Yukarıdan ayarları acın oradan Load tweaks, Disable Auto Updates ve share crash OS logs butonlarını acın.

13-Herşey bitince Jaibreak tuşuna basın tamamlanmaya başlıyacak ve telefonu yeniedn başlatacak JB olursa 16. adıma gecin olmazsa devam.

14-JB complead desede an error equerred yaza bilir bu JB olmadığı anlamına gelir.

15-Eski ios ve telefonlarda bu sorun olur genelde Unc0ver'ı son surum kurmak yerine eski surumleri deneyin (6.1.2 deneyin olmadı 5 e falan gecin)

16-JB tamamlandığında ana ekranda cydia adlı uygulama belirecek olmazsa Unc0ver'dan re-install cydia'yı secip tekrar JB yapın.

17-Cydia'yı silemezsiniz korkmayın normali bu o bize lazım

18-Birşeyler yapmadan once JB yi sağlama alalım once Cydia'ya giriyoruz Tam guncellemeye basıyoruz bittikten sonra Restart spring board(resping) e basıyoruz.

19-Ekrenınıza Substitue diye bir uygulama gelecek ona hic dokunmadan bir kenara koyuyoruz onunla işimiz yok ama kalması lazım.

20-Bidaha Cydia'ya giriyoruz ve kaynaklar kısmından "ekle" ye basıyoruz oraya "cydia.akemi.ai/" yazıp kaynak ekleye basıyoruz bittikten sonra cydiaya donuyoruz.

21-Arama kısmına Appsync Unified yazıyoruz ve cıkana basıyoruz sonra ust koşede kur a basıyoruz sonrada sıralamaya devam et diyoruz.

22-Arama kısmına geliyoruz ve ReProvision yazıyoruz gene ona basıp kur'a basıyoruz ve onayla diyoruz resping'e basıyoruz.

23-ReProvision uygulamasına giriyoruz bizden apple hesabını isteyecek sideloadly'de kullandığımız hesapla giriş yapıyoruz.

24-Giriş yaptıktan sonra Unc0ver'ın sertifika durumu gozukecek 7 gunde biter normal hesapların sertifikaları ve uygulamaya giremezsiniz.

25-Telefon her yeniden başlatıldığında (resping haric) JB gider yeniden JB yapmanız gerekir yoksa ozellikler ve uygulamar dahil cydia ile yaptığını hicbirşey calışmayacaktır (normal yuklediğiniz uygulamalar calışır)

26-Bu durumda 3 gunde 1 ReProvision'a girip sing butonona basarsanız Unc0ver'ın sertifikasını yenilersiniz ve calıntı sertifika kovalama derdiniz kalmaz (calıntı sertifika cok başka bi olay bizim oyle şeylerle işimiz yok)

İşte bu adımları yaparsanız JB ile ilk kurulumu tamamlarsınız kağıt uzerinde cok uzun gibi duruyor ama pratikte cok basit ve hızlı.
(Emin olun bu rehberi hazırlamak daha uzundu)

Eeee JB yaptım şimdi ne yapabilirim:

Dediğim gibi hayal gucunuze bağlı saadece biraz araştırma yapın Tweak nedir, Repo nedir vs gibi konuları araştırın benden bukadar gene sorunuz olursa yazın yardım ederim bir hata durumunda resim ile sorunu atın yardım ederim
(ilk buradan yazın konu uzun ise yeni rehber yaparım Discord: Arif5353#5168)