Selamlar burada daha once konu acmıştım tekrardan yardımınıza ihtiyacım var yıllardan beri suren sosyal problemlerim var 23 yaşındayım insanlara karşı nasıl davranırım bilmiyorum orta okulda cok korkaktım ve hep kullanıldım lisede de kullanıldım ve dalga gecildim ve okulda 2 kişi dışında muhattap olmadım kimseyle genelde hep dalga gecildim. Bu yıl yeni bir universiteye başladım malum online. Yeni Bi instagram hesabı actım aslında bana cok kotuluk yapmalarına rağmen istek attım coğu sildi isteği kimisi ise geri takip atmadı asıl sorunum şu değer gormuyorum, nasıl arkadaş edinilir nadıl saygı gorulur bunuda bilmiyorum hayır diyip sınır cizemiyorum yaptığım arkadaşlıklar cok kotu kavgalarla sonuclanıyor. Lisede kimseyle muhattap olmasam belki değer gorurum sanıyordum ama aradan 5 yıl gecmiş yine anladım ki muhattap olmamak da işe yaramamış cok yalnızım takip edecek kimsem yok, sosyal Bi arkadaşım yok, yanlış anlamayın tek derdim sosyal medya beğeni vs değil insanlar nasıl yapıyor bunu hem değer goruyorlar hem kimseyle pek muhattap olmuyorlar hemde guzel arkadaşlık ilişkileri var. Umarım doğru anlatabilmişimdir. Cevaplar icin şimdiden teşekkur ederim