sanki yıllardır kocama kahvaltı hazırlıyor ve yemek yapıyor gibi bir bıkkınlık var uzerimde. ufak işler gozumde buyuyor, gerci bir iş yaptım mı 2-3 saat suruyor. supurme, mutfak tezgahını toplama, ocak silme, etraftaki dağınıklıkları toplama, toz alma..
bunun sebebi daha evlilikten once yatağımdan cıkmamam, herşeyin hazır onume gelmesi, hic bir işe daha bu yaşa kadar bulaşmamış olmam.
eşimde biliyor bunu evlenmeden once sana yardım edeceğim diyordu. sadece masadaki tabağı tezgaha koyuyor. bi de ilk bir iki gun yemek yaptı o kadar. sabahları her gun erkenden kalkıp kahvaltı hazırlamamı bekliyor. guzel yemek yapıyormuşum yeni oğrendim yaptıklarımın da guzel olduğunu gorunce yemek bekliyor. kac kez uyardım cıkardığı kıyafetleri yere atıyor ters bir şekilde. meyve istiyor dolapta var al yıka ye diyorum.
o da sabahtan akşama kadar calışıyor ayakta olan bir iş hic oturmuyor. ama o işte calışırken kendi evi vardı ve kendine yemek yapıyordu mesela camaşırlarını yıkıyodu. bu temel işlerini yapıyordu ama evi pisti pek temizlik yapmıyordu kıyafetleri yerdeydi, ayda yılda bir yaparmış.