Merhaba arkadaşlar gecen arkadaşın evindeyken kitaplar hakkında konuşurken ara sıra kitap değiş dokuşu yapmaya karar verdik ben de o sırada kutuphanesinden bir kitabı cok beğendim utana sıkıla zar zor odunc almak istediğimi soyleyebildim sonrasında en yakın zamanda kendisinin de benim kitaplarımdan beğenip alması icin evime davet ettim. Ertesi gun beni aradı ve kitaplarımın hepsini istediğini okuyup vereceğini ama zamanı olmadığı icin bana gelemeyeceğini iş yerime getirmemi yol ustu alacağını soyledi. Kitaplarım arasında okumadığım cok kitap var ve kitapsız da kalmamak icin bir kısmını verebileceğimi soyleyince cabuk okuyup ulaştırırım sana vs. soyledi. Ben de aralarında bir tanesini kendime bırakıp onun kitabıyla birlikte kitapları kendisine ulaştırdım. 10 gun sonra elimdeki kitap bitince kendisini aradım bir iki tane bana ulaştırmasını soyledim bir tane gonderdi sayfa araları hep kıvrılmış ayrac kullanılmamış, kağıtlar yıpranmış.

Ben okuduğum kitapları surekli sevdiğim arkadaşlarımla paylaştığım icin kitap kıvırmaktan vs. nefret ederim arkadaşımın kitabını kıvırmayı bırakın ayrac bile kullanmadan kaldığım sayfa sayısını telefonuma not ederek okudum. Ve şimdi kitaplarımın neredeyse tamamı arkadaşımda ve diğer kitapların da bu şekli alacağı aşikar ve her şeyden once konu kitaptan cok arkadaşımın rahatlığı, kendisine hayır diyemeyeceğimden emin olması, emanetlere karşı ozensizliği, değersizliği... Arkadaşımla kibar bir dille konuşmalı mıyım yoksa cok mu abartıyorum dersiniz?