Selam kızlar Merhaba herkese hayırlı gunler.Konumu daha once bilenler bilir ben yaklaşık dort ay oldu işsizim dort bucuk beş seneye yakın sekreterlik tecrubem oldu.Bilinen dort beş tane siteye başvuru yaptim sekreter santral resepsiyonist ofis asistanı danışma elemanı vb.gibi.Kendime uygun ilanlara başvuru yapıyorum ozellikle ornek veriyorum muhasebe bilgisi ingilizce istiyorsa onlara basvurmuyorum ya da bir bucuk iki saat mesafe varsa yani yol uzak olunca coğu firma esenyurttaysa mesela Esenyurt Beylikduzu Avcılar cevresinde oturan diyor mantıklı olarak cok uzak yerden gelen gec kalır mı ya da yol parası yoksa sorun olur diye tek vesait ile geleni tercih ediyor.
Ben mesela başvurumu yapıyorum ilanda yeni diye yazıyor ama ilana girince en altta bu ilan guncellendi diyor .Bana uyan ilanlara cv ile eşleşme yapıyor sistem yuzde yetmiş seksen doksan oranında başvuruyorum bakiyirum bir iki gun sonra şirket aradığı adayı sitenin ismi a olsun ordan buldu diyor.Aradan iki gun gecmeden ya da cvmi inceleyip arayan olmuyor değişik bir algoritmaları var .Diğer sitelerde genelde surekli ilan veren firmalar oluyor kucuk olcekli firmalar sekreter caycı muhasebeyi bilen ve mutfak duzeninden sorumlu olacak diye birden fazla beklentileri oluyor.
Bu aralar cok kafama takmamaya calışsam da bazen cok karamsarlığa kapılıyorum istediğim yerler beni aramıyor gercekten duşunmek bile yoruyor insanı.Bu durumla nasıl başa cıktınız .Bu arada sertifika programlarina kayıt oldum uc tane sertifika aldım.Ama sertifika da bir işe yaramıyor bu iş bulma surecinde sanırım