Merhaba ,
Uzun suredir okuduğum ancak hic konu acmayıp yorumlarda dahi bulunmayan ben bugun sabah bırkac boşanma ayrılık yazılarını okuyunca bu konuyu acmaya karar verdım. Benimle benzer durumda olan bayan arkadaşlarla duşuncelerimi paylaşmak hatta fikir almak isterim....
şu an 40 yaşına yeni girmiş bir bayanım. 26 yaşında guzel iyi bir universiteden mezun, mastırını yapmış , ayaklarının uzerinde rahatlıkla durabilen calışan , ayağının altında arabası olan sosyal , cana yakın ,calışkan bir bayanken aynı sektorde biri ile tanıştım. Maddi olarak da eğitim seviyesi ve kultur olarak da eşit koşullarda değildik .Benım arabam , eğitimim , kariyerim , ailem , arkadaş cevrem ....daha usttu.(Sakın yanlış anlaşılmasın lutfen ) . o ise meslek yuksek okulunu bitirmiş , kendide (eski nişanlısından ayrıldığı icin ) aileside tamamen borc batağı icinde olan 4 adet işe yaramaz cahil hareketli kız kardeşlere , calışmayan eniştelere ve ne kopartsam o kardır diye sureklı tırmalayan bir anne babaya sahipti. Ancak bu durumu kendısı bır turlu gormedı gormek ıstemedı gormeyecektirde ....
Gercekten tamamen saf , ilk cıktığım kişi eşim olsun mantığıyla buyumuş birisi olarak bir iki cicek yollamasına kandım.ve Biz tanışma arkadaşlık soz nişan 6 ay icerisinde evlendik. Evliliğim boyunca hani derler ya sacımı supurge ettim desem yeridir.
13 yıllık evlilik suresince borcları odeyen , kredileri kapatabilmek icin perişan olan , iki erkek cocuk sahibi biri olarak cocuklarına canını veren kreşlerde bakıcılarda etutlerde cocuklarını buyuten , pazar markete giden , bir market alışverişi sonundaki kasada yada dışarıda yenilen yemeğin odemesinde kesene bereket denilerek hesabın uzerime yıkılan , evini herzaman tertemiz tutan , izzet ikramı pasta borek yemeği dort dortluk olan namazında niyazında olan allah rızası icin koşarak yaşayan biri oldum.
Bekarken alkol alan hatta babasının alkolikliği sebebiyle maddi manevi cok zor gunler geciren bu adamı zamanla namaz abdest ...din konularında da sevdirmeye calıştım .paralar biriktirdim birlikte umreye gittik . Guzel insanlar sohbet ortamlarına katıldık .
Benim ailem herzaman maddi olarak destek olurken onun ailesi ise surekli para koparma derdinde oldular. Calışmayan dort hain gorumce , calışmayan enişteler , sarhoş kayınbaba , ac tavuk bir aile olmalarına rağmen zamanla ev aldık araba aldık hatta kendisine işyeri actık . Butun kredi odeme sıkıntıları ise omuzlarımdaydı .
Bu surec zarfında yaptığım en doğru şey onun butun baskılarına rağmen işten ayrılmayıp calışma hayatımı bırakmamam Ha birde bunun yanısıra iş seyhatlerimide o kadar guzel otellerde ucretsiz konaklama imkanım varken gunubirlik konaklamadan yapabilmek icin geceden yola cıkan donen salak derecesinde aşırı fedakar bir anne ve aşırı fedakar bir eştim.
Butun bunlardan sonra ne mi oldu adam kendisini hani derler ya reisi cumhur zannetmeye başladı.Benliğine duştu.. Ben dedi ben , ben iş adamıyım ben soyleyim ben boyleyim ben boyle ustunum ben ben ben ben .... Yine idare ettim ses cıkartmadım. Artık benlik seviyesi o kadar tavan yaptıki her akşam karşıma farklı projelerle geliyordu. Bu kadar yuk uzerimdeyken işten gelip ev işleri ve cocuk sorumluluklarımı tamamladıktan sonra her akşam yatmadan once ictiğim bir bardak nefes kahvesi sırasında bunun bitmez tukenmez projelerini dinliyordum. Bir akşam gelip universite sınavına girip tekrar okuyacağını , diğer akşam ingilizce kurusuna yazılacağını , diğer akşam başka bir işyeri acacağını , bir diğer akşam bitmek bilmeyen farklı farklı seminerlere katılıp sertifika alacağını ..... Duşunsenize sizin cocuğunuzun dersane zamanı gelmiş ama adam ondan once kendı dersaneye yazılma derdinde .... Sadece dinliyordum sadece ... Aklımdan şu geciyordu ben bu adamın sacma projelerine maddi ve manevi nasıl dayanacağım ....Bir akşam dinlerken farkettimki ben ve cocuklarım bu projelerının ıcerısinde hic yokuz . Adımız dahi gecmiyor.
Benliği tavan yaptığı her an soylediği gibi seni boşayacam seni boşayacam diye ortalığa cıktı.Kabul ettim.Kendince hazırladığı anlaşmalı boşanma dilekcesini imzaladım 6 ay once boşandık. Boşandığımız ertesi gun yoğun duygularla aşk yaşadığı başka bir cocuklu bayanla kapıma geldi .İki oğlumuzu aldı . kendisi + aşık olduğu kadın + kadının kızı + bizim iki oğlumuz . bu beş kişi senelerce borcunu odediğimiz arabamıza binip mangala gittiler. Bugun mangala yarın burger kıngde hamburger yemeye .... ... Sarmaş dolaş aşk pozları , ailecek diye yorumlanan fotolar , uc kardeş diye cocukların birbirine sarılı fotoları ..... Alkollu sofralarda sarmaş dolaş fotolar bana cevremden geldi.Gonderilen fotolarda cevremin yorumu şu oldu 'Seninkisi ozune donmuş layığını bulmuş '.....
Canımın nasıl yandığını duşunemezsinz ...kan ağladım ....
Hemen kendimi topladım .... İlk iş Bolge Muduru olarak calıştığım işimi farklı bir şehire aldırdım. Taşındım . Yeni şehirde guzel bir sıfır ev aldım dayadım doşedim arabamda zaten var.Annelerinin kendileri icin katlandıklarını gormeyerek babalarının sevgilisiyle anne cocuk pozu veren ve babaları cici anneleriyle yaşamak istediklerini butun makamlarda yazılı olarak bildiren iki oğlumuda babalarının uzerine velayetlerini verdim.
Şimdi ilahi adaletin er gec yerini bulacağını temenni ederek , emeklerime uzulerek ama huzurla yaşıyorum.
size diyeceğim tek şey YAPMAYIN ......FEDAKAR EMEKCİ OLMAYIN ...ERKEKLER BİLMEZMİŞ...GEC ANLADIM ....