Merhaba hanımlar sizlere bir an evvel boşanabilmek icin fikir danışmaya geldim. Ozellikle avukat vs olan arkadaşlar da bir yol gosterir ise cok sevineceğim.

Benim 4 aylık bir evliliğim vardı. Yaklaşık bir ay kadar once boşanma davamı actım. Eşimle hic cinsel ilişkim olmadı. Eşimin beni evden kovduğuna dair mesajlarım falan var onları da sundum mahkemeye. Şimdi sorunum şu ki biliyorsunuz 1 sene dolmadığı icin cekişmeli olarak acılmak zorunda. Ben tabiki cekişmeli actım davayı. Ama karşıdaki eş olacak şahsı binbir guclukle dilekceye cevap vermemesi icin ikna ettim. Davaya cevap verme suresi doldu ve cevap vermedi. Bu iyi bir şey cunku cevap vermediği icin hem artık iddia edebileceği bir şey olmazmış , hemde en azından dilekceler suresini beklemeksizin daha kısa surede duruşma gunu alabilirim diye duşunuyorum. Şimdi acaba hakimle konuşmak lazım mı davalı cevap vermedi artık duruşma gunu verilsin diye ? İşe yarar mı acaba ?

Karşı taraf duruşmaya geleceğini soyledi , boşanmak istiyor o da şimdilik . ama tabi aşırı derecede ofkeli bana. Cevap verme suresi dolana kadar iki gunde bir arayıp bağırıp cağırıp kufrediyordu bana . Şimdi kesti şukur . Bu yuzden Bir yandan da korkuyorum . Eğer duruşmaya gelirse ilk celsede bitme imkanı olur mu ? Ve benim şimdi hakimle duruşma gunu icin konuşmam işe yarar mı ? Sıkıntı cıkmadan en kısa surede boşanmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim?