Yaklaşık bir bucuk aydır 2 haftada bir yardımcı bayan geliyor. Bir tanıdık tavsiye etti iş aradığını, evlere temizliğe geldiğini soyledi benim de aklımdaydı guvenilir biri olursa olur dedim. Neyse ilk başlarda iyiydi duzen oturur diye yardımcı oldum. Evim buyuk değil. 1 salon 1 oda koridor tuvalet . Cocuk yok. Eşimle ben calışıyoruz normalde. Ben mutfakta oluyorum zaten orayı temizliyorum . Vakti artınca ya cam silme veya buna benzer bişey yapıyordu sonra gidiyordu. Hatta bir defasında bu son işi de istemedim gerek yok abla dedim,erken gonderdim. İş arasında elbette sigara molası verdi, o zamanlarda kahve falan yapıp verdim dinlensin diye. Yaşca buyuk , saygısızlık yapmamaya cok dikkat ettim,bir cocuğu ozel okulda( burslu mu bilmiyorum). 100 tl ye anlaştık. Kendi dedi itiraz etmedim. Emek sonucta.Ama dikkatimi ceken şeyler oldu bu surecte. Size danışmak istedim normal mi fikir verir misiniz
1. Bir defasında bir gun onceden anlaştık. Ne gun geleyim cumartesi musaitim sana uygunsa dedi. Bende tamam dedim sana uygunsa olur. Acil bir sebepten o saatte evde olamayacaktım. erken diye onu da aramadım mesaj attım abla biraz gec gel diye. gec dediğimde 1 saat. Gec de gelse işini bitirince cıkar zaten hep erken bitiyor işi. Normalde gece bile olsa mesajıma doner. O gun yazmadı gordu diye duşundum.aradan zaman gecti. Aradı beni, ben geliyorum yaklaştım diye. Abla dedim mesaj attım sana. Gelme . Ben dedi geleyim seni rahatsız etmem. Abla dedim gelme evde yokum. Emrivaki rahatsız etti beni. Sonra aradı diyor ki bugun kucuk oğlumun kontrolu vardı saat 15 de. E iyi ama o saatte ne olursa olsun calışıyor olacaksın, bana da musaitim diye sen soyledin ben demedim ki illa cumaetesi gel diye.

Bir diğeri gecen geldiğinde gordum ama bilemedim ve cok rahatsız oldum. Mutfakta değildim. Koridordaydm. baktım yerleri sildiği kovayı mutfak lavabosuna doktu. Ne desem bilemedim kırmak da istemiyorum ama sizce bu normal mı? Kac defa camaşır suyu doktum oraya sonradan.
En iyi temizleyiciyi alıyorum ne lazımsa o gelmeden hazırlayıp hepsini bir koşeye koyuyorum. Ama sehpalarımın ustu iyi silinmemiş oluyor
Erken gonderdiğim gunde bezleri kovayla beraber bir koşede bırakmış, yerleri sildiği kovayı da dokmeden bıraktı gitti o gun. Oysa tuvalet yan taraf suyu dokuverse sorun yok.
Bunlar şu ana kadar ortaya cıkmaya başlayan şeyler. İlk geldiğinde 1 saati bile hak gecmesin bana iş verin diyen o değil sanki. İlk başta bunların hic biri yoktu. Ben mı abartıyorum ?