Merhaba. Biraz uzun olacak konu ama anlatmaya ihtiyacım var. Sizinle dertleşmek icimi dokmek istiyorum. Benim uzun sureli bir ilişkim oldu ve sonunda evlendik beş sene kadar once. Sevgili olduğumuz donemde eşimin ailesiyle goruşurduk cok da iyiydik. Evlendik halen iyiydi aramız. Ben ufak ufak birşeyler sezmeye başladım ama sesimi cıkarmadım. Bazen imalar bazen işguzarlıklar...

Kv ve gorumcem kıskanc insanlardır. Evimize ne alsak kopyaladılar mesela. Eşimin babasıyla iletişimi kopuk. Evleneceğimiz sıra annesi bizimle ilgilendi ilgilenmek denilirse.
Duğun istememem konusunda alttan alta baskı yapıldı. Kv kopek bağlasan durmaz diye tabir edilen yerlere goturdu duğun mekanı olarak. Ben tabiki istemedim. Her harcamamızı eşimle ben ustlendiğimiz icin duğune paramız kalmadı ve oyle bir yerde duğun yapmaktansa yapmamayı tercih ettim. Kv parası olmadığı icin değil de cimriliğinden yardım etmedi. Biz evlendik ertesi gun bize altın saymaya geldi sesimi cıkarmadım. Haftasına kızına evimizdeki halının aynısı aldı kendisine de yatak odası takımımızın bir kopyasını aldı mesela. Nasıl insanlar olduklarını anlamanız icin anlatıyorum bunları.

Ben bankacıyım. Evlendik altı ay sonra turnem başladı. Tum hafta denetimde şehir dışında oluyordum. Kv birgun oğlunun yanına gelmedi. On onbeş gune bir eve donebiliyordum. Benim donduğum gecenin sabahında bizde bitiyordu yine ses cıkarmadım. Turneler bitti. Surekli bir bahaneyle tum haftasonlarını birlikte gecirir olduk yine ses cıkarmadım.

Bundan iki sene once kv kıskanclıklarında sınır tanımadı. Eşimle olan tatillerimize karışmaya sitem etmeye başladı. Beni goturmuyorsunuz diye. Hatta abarttı eşime bağırmaya başladı. Bilmem kimin oğlu annesine neler neler yapıyor sen tatile bile goturmuyorsun gel anne seni de gezdiriyim diyemez misin diye. Bana bağırdı oğlum bana bakmak zorunda sen engel olamazsın diye. Benin laflarımı carpıtıp eşime anlatıp aramızı bozmaya calıştı. Eşim annesine inanmayınca eşimi evlatlıktan reddetti ve cocuk icin tedavi gorduğumuzu bildiği halde sonuc alamamız icin dualar etti karşımızda. Eşim de senin gibi annem yok artık deyince kv ben oyle demek istemedim bundan boşan da yenisiyle evlen bununla cocuğun olmasın diye kıvırmaya calıştı. Kv benim aileme kufur etti. Beni tehdit etti eşimi aylarca darladı bana karşı doldurmaya calıştı. Biz bu surecte huzurumuz kacmasın diye mumkun olduğu kadar goruşmedik. Bu surede arkamızdan anlatmadığı şey kalmadı. Yalanlar attı herkesi bize duşman etti. Eşime bana şiddet uygulaması gerektiğine dair mesajlar attı kv ve gorumce. Bilmem kimin kimin gelini kvsine boyle davransa kadının oğlu karısını oldururmuş eşim de adammıymış.

Şimdi bir cocuğumuz oldu. Kvye soylemedik bile. Hamile olduğumu da başkalarından oğrendi cocuğumuzun doğduğunu da. Hamile olduğumu oğrenince yakınlaşmaya calıştı ben musade etmedim. Arada eşimi arayıp beni sordu. Doğum yaptım eşimi arayıp eşimi ve cocuğumuzu sordu. Sanırsın ben oldum yokum. Birgun tek bir hayrı olmadı. Eşimle başbaşaydık kimse yoktu yanımızda. Kv on dk mesafede bir kap corba bile yapmadı. Asla yapmasını istemem zaten ama bana duşmanlığından oğluna bile zulmettiğini anlamanız icin anlatıyorum bunları.

Cocuğumuzun doğduğu haberini alınca geldi gorup gitti. Benim sinirlerimi bozmak icin abuk subuk şeyler sordu. Aldırmadım. Derken eşime fake hesaptan mesajlar gelmeye başladı. Eşimin tahmini ya babası ya kardeşi atıyor. Annen dedikodunuzu yapıyor senin arkandan şunları soyluyor gelinin arkasından şunları soyluyor filan diye. Ustune annesi aradı eşimi. Cocuğu goruntulu ara da goster diye. Eşim de gostermek istemedi kendisine gelen mesajları soyledi. Annesi pandemi sebebiyle guya cocuğa bişey olmasın diye gelip gitmiyordu. Eşim gostermek istemiyorum dedi diye on dk sonra kapımızdaydı. Haber vermek filan da yok. Gecti oturdu salona. Bu mesajları cocuğu gormemi istemeyen birisi atıyor. Allah onun ciğerlerini lime lime etsin diye bedduaya başladı. Beş altı kere bana duyurmaya calışarak soyledi yanlarında değildim. Ben onun babannesiyim benim yasal hakkım gormek diye yuksek yuksek konuşuyor. Eşimede para verdi adağım vardı cocuğun icin kurban kes dağıt diye. Kalktı gitti. On dk sonra eşimi aradı parka cağırdı. Konuşacakmış. Eşim gitti. Kendisini acındırmış şoyle zor hayatı olmuş da falan filan. Eşim demiş ki ben sana ev alıyım dedim zamanında sen kabul etmedin benden beklentin ne ne istiyorsun demiş. Kv de gelin razı olmaz diye istemedim ben demiş. Kadın halen beni gomme derdinde! Eşim sen o bedduaları karımamı ettin o sizin gibi değil kendinle karıştırma filan demiş. Kv de inkar etmiş ona etmedim diye ama tabikide bana etti. Derken bir saat sonra geldiler kv torunu gorcem demiş tekrar. Oturdu yedi icti gitti. Bu arada dışardan geldiği kıyafetle cocuğumu gozumun icine baka baka kucağına aldı. Ben tek kelime konuşmadım.

Evine gitti. Ertesi sabah mesajlar atmış eşime sabahın korunde. Sabaha kadar uyumadım. Sana o mesajları atanı bulalım şikayet edelim diye. Eşim de bulunmaz oyle tamam pişman etme soylediğime dedi telefonda. Ertesi gun eşimi tekrar aradı. Eşim banyodaydı. Ardarda uc dort kere aradı eşim acana kadar. Niye acmadın diye hesap soruyor bir de. Kv eşime saplantılı eski sevgili gibi davranıyor. Sen o mesajlara inanıp benden uzaklaşıyorsun diye. Yine bedduaları sıraladı. Eşim de bıktırdın artık filan dedi. Kapattılar telefonu. Uc gundur kvnin sesi cıkmıyor. Ben artık bu nefretten cok yoruldum. Tum enerjimi alıyor kac gundur ruh gibi dolaşıyorum. Duygu somurusu yapıyor lb surekli. Sizi şoyle zor buyuttum şunu şunu yaptım diye. Ağlıyor sızlıyor. Uğraşılacak bir kadın değil ve benim uğraşacak enerjim zaten yok. En son geldiğinde haftada bir gelip goreceğim torunumu kimse de engel olamaz dedi. Torunu umrunda değil. Ne yapıyorsa hırsından nefretinden yapıyor.