Burdan daha once evliliğim ile ilgili sorunlarımı actığım bir postum vardı.Aldatma şiddet vs.sebepli bir ayrılık konusu.Bir yıldır ayrıyız onumuzdeki hafta boşanıyoruz nihayet.Bilenler bilir, bilmeyenler onceki actığım konuları okuyabilir yılan hikayesine donmuş bir evlilikti.
Şimdiki konum farklı.Annem ve eşim.
Eşimin bundan 10 yıl once işleri bozuldu iflas etti.Zaten evlilikteki tum sıkıntılar o donemdeki itibar ve maddi kaybının sebep olduğu ruhsal boşluklarını aldatma hastalığıyla doldurmaya calışmasıyla ve bundan yıllarca kurtulamaması yuzunden oldu.Sonra maddi durumu duzelsede kendini duzeltemedi işte.Şimdiki sonumuzun nedeni de bu.Neyse..Orasi uzun uzun onceki konularımda.
İşte bu donemde iflas edince kendi annem yuklu miktarda altın verdi buna.O istemeden verdi hatta, o da "Anne ha deyince odeyemem" demiş
Annem de tmm demiş durumun duzelince odersin.Ama benim icin bilmesin demişler kendi aralarında, cok sonra haberim oldu benim.Dul kadın yememiş icmemiş biriktirmiş.Kıyıda koşede neyi varsa yılların birikimini 115 yarımlik altın, 20 bin cıvarı dolar vermiş eşime.
O zaman 60 - 70 bin olan rakam bir anda altın fırlayınca 4-5 kati oldu bir iki yıl icinde, bugun 300 bin civarı borc.Tefeci faizi gibi.Eşim de hep,ben bir deprem yaşadım iş anlamında battım toparlanmaya calışıyorum bir anda yukseldi altın odeyemem bu parayı dedi durdu.Odemem demedi ama hic durumum iyice duzelirse oderim bekleyecek dedi.Hatta iş bozulunca fabrikayı erkek kardeşimin uzerine verdi resmiyette.Kardesim annemle birlik duruyor alt ust.Garantileri var ellerinde benim de fabrikam var ellerinde dedi beklesinler.
Tabi bu arada denk de durmadı eşim,bana eziyetleri hataları aldatmaları falan da devam etti ,durumunu da toparladı biraz,annem tabi parasını da odemiyor uzerine sana da bunları yapıyor diye cephe almaya başladı araları acıldı.Ama şu var ;hep ben kaldım arada tek bir laf yok yuzlerine karşı ikisininde annem paramı aldı caldı carptı uzerine sana da bunları yaptı.Eşim ben zorla mı aldım odeyemem o kadar parayı bekleyecek dedi durdu.Hatta birgun patladım ayrı ayrı ikisine paranızdan da borcunuzdan da sizden de bıktım diye.Beni arada koymayın diye. Bir tatile gitsem laf carpardı bir kıyafet alsam evime eşya alsam annem,hep laf sokardı,cok şeyi gizlerdim.Eşim takmazdi bana araba alırdı tatile giderdik ben cok eksiklenirdim.Bitmez o borc işine bak kasamam sizden topluca odenecek Zamani gelince der dururdu.Ama hep arada perişan olan ben olurdum.
Ben o donemde bir de kendime işyeri actım annem kustu başka şeyleri bahane edip,borcunu odemiyor 50 milyarlık işyeri acıyor sana diye, anne dedim garantim yok benim bu adamla,sonum yok kendi işim olsun en azından amacım bu,sana odemiyor bari ben kendime yatırım yapayım dedim ama yine de tavır aldı annem o donem.
O da şoyle derdi eşim, coluğumdan cocuğumdan kasıp azar azar odesem hicbir hukmu olmayacak tam odemeyince, cok para derdi.Zamani gelecek odeyeceğim.O zaman, 10 yıl gelmedi hic nedense.Sadece 1500 dolar ve 13 bin liralık cek verdi.Dedigi gibi o da deve de kulak kaldı.Hukmu bile olmadı.
Şimdi konu şu;
Canımı sıkan annem bu parayı başkasına vermedi tamam benim icin benim cocuklarım icin verdi Alllah razı olsun.Bu eşime değil bana yaptığı bir destekti aslında amenna.Ama hibe etmedi yardım değil karşılıksız değil,param param diyor yıllardır.Almasam bu dunyada obur dunyada alacağım diyor bu da tamam hakkıdır.
Ben yıllarca annemden tek kuruş para almadım bunun haricinde bir destek birşey gormedim,şu haric kendi icinden gelerek yapardı coluğa cocuğa eli boldur inkar edemem ama kendim bir 50 lira dememişimdir.Ama benden kucuk iki erkek kardeşime biraz da damada paraları kaptırdık psikolojisi ile fazla fazla maddi yardım ediyor.Birinin 40 bin liraya evini tadilat ettirdi, diğerini uzerine kata kata 150 bin liralik araba sahibi etti hatta arabayı satip uzerine yine annem katacak daire alacaklar bu sıra sanırım.Ben de bu ayrılık doneminde annemin boş eşyalı bir evi vardı oraya gectim faturalarım otomatik odemede annemin maaşından odeniyor kalan maaşından da 500 lira veriyor annem.Calısacagım en kısa zamanda işe de basliyacagim.Guc bela yetiriyorum ev kira değil faturada olmayınca cocukların masrafını da baba karşılayınca 500 lira ile idare olmaya calışıyorum.
Ama 200 lira doğalgaza 70 lira elektrige bile cok gelmiş deyip bir kardeşime 500 liralık perde diktirince evine uzuluyorum.Fazla veremem gucum bu kadar 500 lira ile idare et deyip kardeşimin arabasına 15 bin para katinca uzuluyorum.İki de bir paramı yedi bak ben onun coluğuna cocuğuna bakıyorum deyince uzuluyorum.İletisim zor kuruluyor despot ve ketum biri Alllah razı olsun yine başımdan eksik etmesin.Konusulmuyor asla kestirip atıyor kırıcı oluyor.
Bir yıldır odediği faturaları verdiği paraları yazıyorum not alıyorum cunku hic ona hatta kimseye muhtac olmadım.Bir diyorum kardeşlerime yapıyor bana da yapsın odesin herşeyi diyorum bir de diyorum zaten senin hatrin icin eşine yaptı nankor olma diyorum.Ama eşime verdigini istiyor kuruşu kuruşuna bugun dunya olmazsa yarın ahiret diyor.Şimdi ev alacaklar kardeşime sıfır eşyalar ya diyorum param param diye eziyet edip ağlıyor bana gucum bu kadar diyor 500 lirayi yetiremedigimi goruyor.Tmm hep bana yap demiyorum ama ben şu an bu duruma duştuysem 20 yıl sonra onceliği ben olmamalı mıyım sizce.Yok deyip bana,kocan paramı yedi diye eziyet edip kardeşlerime yapmasini anlamakta gucluk cekiyorum.Bana hicbirsey yapmamış olmuyor mu şu bir yildir olan desteği haric.
Eşim fabrikayı satacak ama borclarını odeyecek sattığı paradan, inanır mısınız odemesin iştemiyorum onlara verecek diye.
Sizce haklı haksız mağdur kim burda.? Nankorluk mu ediyorum haksızlıga mi uğruyorum.Surekli ayağıma bir ayakkabı alamıyorum diye ağlıyor ben kotu hissediyorum kendimi ama erkek kardeşlerime fazla fazla aktarıyor