Herkese merhaba. Sorunum kucuk gibi gozukebilir ancak bana artık dert oldu. 27 yaşında,2 cocuk sahibi,kendi işletmesi olan biriyim.Gelirimiz Allah ’a şukur iyi ama ultra zenginde değiliz. Evimiz yok cunku işimizi evi satıp actık. Altımızda da cok iyi olmayan bi araba var. Yani luks icinde yaşamıyoruz.

Son zamanlarda ihtiyac sahiplerine yardım etmeye başladım. Aslında bunu surekli olarak yapmak istiyordum. Bi yer var ihtiyac sahipleri onlara yazıyordu,onlarda bana soyluyorlardı boyle bi kac yere yardım ettik. Ancak sorunum şu ki yardım ettiğim yerler bana surekli ekstra taleple geliyolar.
Ornek vermem gerekirse bi aile var mutfak alışverişlerini vs yaptık. Yine cevremden birilerine kıyafet vs ayarlattım. Once bilgisayar istediler online eğitim icin. Gercekten halletmeye calıştım. Ama dun aynı kişi para istedi. Başka şehirden birine de kıyafet vs ayarlamıştık ama gonderecek kişi ben değilim,adreslerini filan verdim ama pozitif temaslı oldukları icin karantinaya alındılar. Karantina bitiminde gonderirler anca. Yine o yardım edilecek kişi yazdı ne zaman gondereceksiniz diye. Mesajları buraya koyabilsem keşke surekli yazmış. Yardım edecek misiniz ? Ne zaman gondereceksiniz? Diye. Resmen her gun yazılmış. Boyle olunca hic emin olamadım. Eşimde yardıma ihtiyacı olan insan surekli yazmaz cekinir demeye başladı.

Size sormak istediğim ben inanılmaz vicdan yapıyorum. Kendimi kotu hissediyorum gondermeyince ama benimde sinirlerim bozuluyor surekli başka taleplerle gelinmesinden. Ne yapmak lazım ? Daha para istemesine bi cevap vermedim. Buradaki fikirlere gore cevap vermeyi duşunuyorum. Kalp kırmak istemiyorum ama gercekten elimden geleni yaptım. İstediği para az bi para değil. Ben 1 ayda sadece tek bi aileye 700-800 TL harcayamam. Bu parayı verip sonrasına mı karışmamalı ? Yoksa başta kesip atmalı mıyım ? Şimdiden cok teşekkur ederim cevaplarınız icin