Merhabalar, sosyal medyaya karşı değilim ve herkesi gosteriş meraklısı olarak gormuyorum, ben kendi cevremdeki bazı insanların gosteriş meraklısı olduğunu yazdım ve icimi dokmek istedim sadece oncelikle bunu belirtmek istiyorum.
Sosyal medya kullanmaktan neden soğudumu kendi yaşadıklarımla anlatmak istedim ve sizin duşuncenizi merak ediyorum; Ben 24 yaşındayım ve lise bittikten sonra uzun bir sure instagram kullanmadım, 21 yaşında kullanmaya başladım universiteye başladım diye, diğer actığım konudan benim sosyal anksiyete yani sosyal fobi ve ağır depresyon yaşadığımı biliyorsunuz. Universiteye başladığım zamanlar depresyon ve sosyal fobi yaşadığım icin mutsuzdum ve bu yuzden tedavi gormeye başladım ve 1 sene boyunca zaten mutluluk pozları verecek halim yok diye hic fotoğraf paylaşmadım. İlacların beni duzeltmesi aylarımı aldı ve artık daha mutlu hissediyordum yakınlık kurmaya başlamıştım yeni yeni insanlarla ve sınıfımdan gosteriş meraklısı bir kız bana; "sen hep yalnızsın seni surekli izliyoruz ama yanında kimse yok" deyince moralim o kadar bozuldu ki ilacın da mutluluk etkisiyle surekli gezmeye başladım ve gittiğim her yerde fotoğraf cekinip instagramda paylaştım, yeni edindiğim arkadaşlarımla fotoğraf cekindim ve onları da instagramda paylaştım, diğer arkadaşlarım gibi gosteriş meraklısı birine donmuştum aylarca boyle gitti ve bir gun kendimi sorguladım instagram profilime bakıp ben bu değilim dedim ve universite bitince sosyal medyayı sildim. Beni sosyal medyadan soğutan tek bu durum da değil. Universitede yakınlık kurduğum bir kız arkadaşımla aynı yerde staj yaptık ama ofislerimiz farklı yerdeydi. Instagram kullandığım zamanlarda o da kendine instagram actı ve ben kimi takip ediyorsam onları takip etti, tanımadığı insanlarda olmasına rağmen takip etti ve bazı arkadaşlarıma arkamdan konuştuğunu oğrendim ve staj yaptığım ofisteki bir erkeğe yakınlık kurmaya calıştığını oğrendim ve şok oldum, kıza bunu neden yaptın dedim herkesi eklerken yanlışlıkla ekledim dedi ve gerisini bana itiraf etmedi bile. Bir diğer durumda; universite dışında edindiğim arkadaşım ve onun arkadaşlarıyla arada cafede oturuyorduk ve onun erkek arkadaşlarından biri cafede instagramdan takip ettiği kızların fotoğraflarının ekran goruntusunu alıp duruyordu ve telefonunda galeri kısmını actığı zaman kızların fotoğraflarını ayrı ayrı klasor yaptığını gordum, ben fark etmedim sandı ama ben gordum ve kız arkadaşımı uyardım bu konuda zaten, bir diğer durumda; universite dışında tanıştığım bir kız, gıcık olduğunu soylediği bir kızın fotoğraflarını calıp sahte bir adla kızın fotoğraflarını kullanarak instagram hesabı actı ve erkek arkadaşlarını işletti ve onu uyardım, bir kac ay sonra kızın adına actığı hesabı sildi zaten pisman olmuştu ama arkadaşlığımı kestim 1 yıldan fazladır konuşmuyorum kızla, bir de insanların normal hayatlarında maddi sorun yaşadıklarını kendi kulaklarımla duymama rağmen instagramda zengin, cok bakımlı, surekli mutluymuş surekli sevilen bir insanmış gibi kendilerini gostermelerini gormekten yorulmuştum. Cunku oyle olmadıklarını biliyordum bende kendimi bir ara onlar gibi gostermiştim yalnızlığım yuzume vurulduğu icin. Artık sosyal medya kullanmıyorum burası ve whatsapp dışında, ve şu an cok az arkadaşım var ama iyi niyetine inandığım arkadaşlarım var, edinmeye calıştığım bir cok insandan vazgectim.Bazen arkadaşlarım bana soruyorlar sosyal medya neden kullanmıyorsun diye sevmiyorum bana sahte bir hayat gibi geliyor deyince garipsiyorlar ve bana bu durum garip geliyor, iş buldum bir ara ordan da biriyle tanışmaya calışsam o da soruyor sosyal medya kullanıyor musun diye ona gereksiz buluyorum sosyal medyayı deyince garip bakıyor. Sosyal medya kullanmamak neden garip karşılanıyor anlamıyorum, gosteriş meraklısı bir insan zaten değilim hırsımdan yapmıştım eskiden ama sonradan bu ben değilim dedim ve sildim hesabı , universitede insanlarla yakınlık kurmaya cabaladım aslında ama kendilerini farklı gostermelerinden ve ayrıca ilacı iyiyim artık diye doktora soylemeden yarıda bıraktım hata yaptım ve aniden bıraktığım icin eski halime geri dondum ve stresten sacımı kaybettim son donem, zaten cilt hastalığımda vardı onu sonra anlatırım gerekirse ve sacım erkek tipi olduğu icin son donem bazı tavırlardan dolayı soğudum ve kendi koşeme cekilip kendim gibi sessiz bir erkekle oturdum sınıfta hep universite bitene kadar ,ilerde acsam bile sadece mağazaları takip etmek icin acarım kimsenin hayatını merak etmiyorum ve kız arkadaşımdan dolayı kimseyi guvenip ekleyebileceğimi sanmıyorum, sosyal medyadan soğuyup kullanmamak icin de cok sebebim yok mu sizce? Sadece whatsapp ve burayı kullanıyorum. Okuduğunuz icin teşekkur ederim, goruşlerinizi merak ediyorum.