İyi geceler
Ben 16 yıllık evli ve 10 yaşında bir kız annesiyim.
Sorunum eşimin alkol bağımlılığı.
Bunda son 2 senedir işsiz olmasının payı buyuk. Zaten belli bir duzeyde icen biriydi işsiz kalınca kendini icmeye verdi.
Bu arada ben calışıyorum kamuda memurum. 2 senedir tek başıma evi gecindirmeye calışıyorum. Eşimde icki parasını babasından alıyor.
İctiğinde agresifleşen surekli aynı şeyleri anlatan takıntılı birine donuyor. Tedavi olmayı hep reddetti.
6 ay once artık canıma tak etti ve savcılıktan uzaklaştırma kararı aldırdım. Cok buyuk bir şok yaşadı. Psikiyatiye giderek alkol tedavisi olmaya başladı. Duzelince yeniden eve donmesini kabul ettim. İş buldu ve calışmaya başladı.
2 ay sonra yani bugun patronla atışıp işten ayrılmış. Telefonda eve gel konuşuruz başka bir iş bulursun dedim. Tamam geliyorum dedi. Ne eve geldi nede telefonlarını actı. Saat 10 gibi tekrar aradığımda yine alkol almaya başladığını anladım.
Şimdi kabuslar yeniden başlayacak. O kadar yoruldum ki
Kızım kavgalarımızdan cok olumsuz etkileniyor.
Kavga etmemek mumkun değil cunku alkolluyken surekli tartışmak istiyor. İcinde ne kadar ofke varsa hepsini bana kusuyor.
Artık boşanmak istiyorum ancak bu kolay olmayacak.
Her turlu pisliği yapıcak eminim.
Alkolluyken cok kontrolsuz kufurbaz birine donuşuyor.
Şu an eve almadım aşağıda arabada yatıyor daha doğrusu sızmıştır.
Keşke gozumu kapayıp acsam ve boşanma aşaması bitmiş olsa
Annesi hayatta değil babası ve bir abisi var. Ancak onlarında taktığı yok. Onlarda cok konuştular kimseyi dinlemiyor.
Kızımın etkilenmemesi icin ne yapabilirim.
Benimde psikolojim cok bozuldu.
Alkol gercekten cok berbat bi şey.