Merhaba arkadaşlar lutfen objektif olarak kırmadan yorum yapın bu olay aklıma takıldı bu yuzden kim haklı diye sormak istiyorum. Hayatımda 4 tane tam dostum diyeceğim arkadaşım var daha once hic biriyle boyle bişey yaşamadım. Bir tane de 1 yıl once bir arkadaşım vardı lisenin son 2 yılını birlikte gecirdik. Bu arkadaşım erkeklerle takılan ayda en az 4 sevgili değiştiren biriydi hatta o erkeklerle tatile gidiyor ve onlardan para alıyor sonra da hep kavga ediyordu, onunla arkadaştım cunku esprileri bana uyuyordu ama yetişme tarzımız cok zıttı sağolsun dertlerimi de dinlerdi ama kucucuk şeyden kavga cıkarırdı. Ben her zaman bu kadar sevgili değiştirmenin kotu olduğunu başına iş alacağını soyledim , ki neredeyse başına işler acıyordu erkekleri kullanarak para alıp bir yerlere gidiyordu bi kac erkek arkadaşı bana ulaşıp tehdit bile ettiler, ama ben her zaman yuzune de soyledim yapma cok yanlış yapıyorsun diye bu surecte soğumaya da başladım hatta babası ve ablası da erkeklerle konuştuğunu fark edip kac kere koşeye cekip konuştular yine de olmadı ben de duzelir sandım o kadar olaya. Onun da benim dışında sadece 1 kız arkadaşı vardı o kızla da anlaşamayıp yollarını ayırdılar. Olay ise bir gun bu arkadaş hamile kaldı. (20 yaşında) ben de şok oldum cunku hic bir arkadaşım bu kadar olay yaşamamıştı. Bu arada bu arkadaşım babasıyla anlaşamazdı babası yanına harclık bile koymaz ben coğu zaman yemeğini alırdım uzulurdum arkadaşıma. Neyse bu arkadaşım hamile kaldığında torpille bir iş yerinde asgari ucretin ustunde bir maaşla calışmış bir insandı tam da işten cıktığı aya denk geldi bu olay (bunu yazmamın nedeni parasını kenara zor gunler olur ayır diye kac kez soyledim cunku ailesiyle cok zorluk yaşıyordu )bende ise evde sırf nafaka ile geciniyoruz, o donem işe giremedim cunku bende fıtık cıktı fizik tedavi gordum( bu olaydan sonra zaten işe girip aileme destek olup okumaya başladım bunu yazmamın sebebi ise bizimde maddi durumumuz aşırı iyi değil hatta bazen zar zor yetiyoruz) Ben de sabahın korunde İLK defa anneme yalan soyleyerek kurtaj olmasına yardım etmek icin gittim, cunku arkadaşımdı ve zor zamandaydı ve ben anneme hic bir zaman yalan soylememiştim kendimi de koti hissettim bu olayı soyleyemezdim, daha sonra kurtaj icin gittiğimiz yer ,bebeğin duşunduğumuzden buyuk olduğunu ve daha fazla para talep ettiklerini belirttiğinde bir baktım arkadaşım sormadan cuzdanımı aldı ve tum paramı orda calışan kadına verdi, annem sağolsun ne kadar zor durumda olursak olalım yanıma zor bir duruma duşerim diye 100 tl ya da en az 80tl koyar. Daha sonra arkadaşım bana bakıp ben ahmet(herhangi bi etkek ismi) ten alıp vericem sana dedi. Sonra başka erkeklerden de para yollamalarını istedi. Yok kistim var ameliyat olacağım diye arkadaşlarını arıyordu şok gecirmiştim artık. o kurtaj olurken bilmediğim bir semtte 1 saat banka aradım hayatımda para cekmemiştim. Gittim cektim geldim. Arkadaşım hic ağlamamıştı bile o da bir candı oysa kurtaj bittikten sonra, ustune bu para mevzusu da gelince yine kendini toparlaması hakkında konuşma yaptım. Ama anneme ne diyecektim? Annem tutumumu bilir ben bir gunde 100 tl harcayacak biri de değildim. Arkadşım aman boşver falan dedi. Akşam eve gittiğimde annemlere param onda kaldı ustunu verirken gibi bir şey soyledim. O akşam arkadaşım bana yazdı " para alamicam arkadaşımdan zor durumdayım kusura bakma ne zaman vereceğim belli değil "dedi. İyice sinirlendim. İlk defa anneme yalan soylemek zorunda kalıp ustune onun hatasını ben cekiyordum ( arkadaşlar hatalı olduğumu biliyorum ama arkadaşımın bu kurtaj derecesine geleceğini duşunmedim kendini duzeltir dedim) Annem zaten zor bi insan hrmen dedi parayı geri iste ( annem de nerden bilsin onda yanlışlıkla kaldı diye biliyor) ben de arkadaşıma bak ben para kazansam istemem ama biz bir tek nafaka ile geciniyoruz annem istiyor parayı olayı ona anlatamıyorum sen
De biliyorsun dedim beni lutfen suclama zor durumdasın ama ben de en az senin kadar zor durumdayım annem parayı neden o alıyor diye soruyor dedim. Bana yazıklar olsun sana dedi hakaretler etti ben de hic kufur etmediğim halde bu kadar hakaret edince ki hic hakareti sevmem engelledim her yerden. Ertesi gun de anneme 70 tl yatırmış. Arkadaşlar anlıyorum zor durumdaydı ve sonucta annem tutumumu bilir. Bu olaydan 1 ay sonra arkadaşımı ozlediğimi ( meğerse iyi anlarmızı ozlemişim sadece) fark ettim ve yazdım ondan ozur diledim( keşke dilemeseydim) zor durumdaydın ama ben de senin kadar zor durumdaydım bana hakaret etmeseydin engellemezdim dedim ve barıştık. Ama eskisi kadar konuşmuyorduk ben ona yazarken o bana bi kere bile nasılsın yazmıyordu meşgulum canımcım o yuzden diyordu. Ben de zorladığımı ve artık boyle biriyle arkadaş olamk istemediğimi anladım 6 ay boyunca hic yazmadım sonra doğum gununde de yazmayınca baktım engelleyip silmiş her yerden. Sizce hayatımdan cıkması hayrıma mı olmuş? İlk defa boyle bir arkadaşlık yaşadım hic bir arkadaşımla bu kadar tartışıp boyle garip nedenlerle kustuğumu bilmem. Kendisi de iyi biriydi ama secimleri bana cidden tersti. Lutfen kırmadan objektif yorumlarınızı belirtin
Guncelleme:
Yorum yapan herkese teşekkur ederim konuyu acma amacım barışmak değil sadece tamamen haksız mıyım diye duşunmemdi cunku ben biraz kafaya takan biriyim karşımdaki hatalı bile olsa hatam var mı diye duşunurum, bu arkadaşımla arkadaş kalma sebebim; değişir diye bekledim bana sozler verdi ailesi ile olan durumlarına acıdım zor gunler gecirmiş bu kız dedim, eee olan bana oldu ,evet bu sevgili muhabbeti donerken kesinlikle yollarımı ayırmalıydım ama hata yaptım farkındayım. Bu da bana buyuk bir ders oldu elbette. Dediklerinizi tekrardan gozden gecireceğim tekrardan goruş belirten herkese teşekkur ederim