Sevgilimle 2 yıllık bir ilişkimiz var. Ilk başlarda evlilikten cekinen bir adamdı ama zamanla beni sevdikce aştı bazı şeyleri. Yani anlayacağınız kız gibi nazlandı beyefendi. Evlenicez zaten ne acelen var tarzı... Neyse oyle boyle derken sozlendik. Seneye yaza da evlenme planımız var.
Bunun cocukluktan beri aynı mahallede buyuduğu en yakın arkadaşı var. Surekli her fırsatta goruşurler. Sevgilimin ailesi de pek sevmez kendisini. Yıllardır işsiz gucsuz bizim oğlana yapışıyor tarzı duşunuyorlar. Benimki arada maddi destek de oluyor. Adam işsiz gucsuz olmasına, ailesiyle yaşamasına rağmen birisiyle evlenmiş cocuk bile yapmışlar. Yani kız da bununla kaynana evinde yaşıyor. Kızla muhabbet ettiğimizde 36 yaşında cocuk yapmak icin evlendiğini soyledi. Muhtemelen anne olamayacağım panigiyle tanışıp 3 5 ayda evlenmiş karşısına cıkan ilk adamla.
Gelelim sorunumuza, ben sevgilim arkadaşına cok değer veriyor diye her zaman ona karşı hep guleryuzlu oldum, hep iyi muhabbet kurmaya calıştım. O da yuzume karşı hep gulmesine rağmen, garip garip evlilik karşıtı konuşmalar yapıp duruyor sevgilimin yanında.
Mesela bizim ilişkimiz 1 yıllık olmuştu. Durduk yere konuyu evliliğe getirip birbirinize sakın evlilik baskısı yapmayın, en guzel zamanınız sevgililik zamanı. Yuzuk takmak icin acele etmeyin o zaman işler değişiyor tarzı bir buyuğumuz gibi tavsiyelerde bulundu. İcimden demistim zaten benimkisi korkuyor bunun dediklerine bak..
Neyse 2 yılımız gecmiş hala gecen diyor ki siz daha gencsiniz biz evlendiğimizde ben 33 yaşında karım 36 yaşındaydı diyor. Ben de 31 yaşındayım sevgilim 35 yaşında. Hala sizin icin daha erken gencsiniz muhabbeti yapıyor. Ben bizim de yaşımız var genc miyiz diye gulunce ne var diyo karım 36 yaşında evlendi cocuk da yaptı. İyi ki dedim cocuğunuz olmuş olmayadabilirdi yaş ilerledikce kadınlar icin zorlaşıyor dedim.
Kendisi 3 ayda yeni tanıştığı birisiyle hızlıca evlenmiş bize gelince acele etmeyin muhabbeti artik bana batmaya başladı. Ben mi fesat duşunuyorum anlamadım ama hala bu tarz konuşması normal mi? Benimkine sordum gecen neden boyle konuşup duruyor bizim evlenmemizi istemiyor mu dedim? Karısı 36 yaşında evlendi diye ben o yaşa kadar beklemek zorunda mıyım ne alaka dedim bu muhabbetler? Benimki de arkadaşına toz kondurmuyor tabi ne alakası var diyor.
Ama artık şundan şuphelenmeye başladım. Sanki arkadaşı sevgilime surekli ne kadar gec o kadar iyi tarzı beynine işliyor. Benimki de ondan etkileniyor gibi. Doğru mu hissediyorum sizce? Bu adam neden boyle konuşup duruyor arkadaşını kaybetmekten mi korkuyor, maddi acıdan destegi kesilir diye mi korkuyor anlamadım. Yakın erkek arkadaşlarda boyle arkadaşımı kaybedeceğim korkusu olur mu? Boyle bir durum başına gelen var mı? Ki şoyle soyleyim sevgilim ona o kadar duşkun ki evlensek de ondan kopmaz. Surekli goruşmezlerse ben de başka bir sey bilmiyorum. Bu garip arkadaş karşısında tutumum nasıl olmalı sizce?