Herkese merhaba, hic sevmediğim bir huyum var benim. Aslında doğuştan getirdiğime inanmıyorum. Zamanında yaşadığım baskılar beni bu psikolojiye soktu. Arkadaşlar ben insanlarla mucadele etmek istemiyorum, en yakınım dahi olsa kimseden bir şey istemek, onlara bu da benim hayatım ve benim isteklerim demek istemiyorum. Hemen pes ediyorum. Oysa eğitimli, birikimli bir insanım, kariyer konusunda azimliyim, hic pes etmem. Ama mevzu insanların davranışı olunca, lanet olsun der butun yuku uzerime alırım. Eskiden annemle mucadele etmek istemezdim. Bir konuda isteğim dileğim olduğunda ve bunu ifade ettiğimde kuvvetle muhtemelen sert bir şekilde geri cevrilirdi. Cok mucadele ettim, ama pes ettim. Onun kalıplarına girdim, bir şey istemez oldum. Fazla sorumluluk sahibi oldum, butun yuku ustlendim. Annem kızım abartma demedi, hoşuna gitti. Aramız hepmiyi oldu bu nedenle, cunku hep istediği gibi davrandım. Ama bu arada ben Mukemmeliyetci bir insan oldum. Birkac şeyi aynı anda kusursuz ve yardımsız yapma davranışım gelişti. Bunun okul hayatında cok faydasını gorsem de gunluk yaşamda hep kendinden veren bir insan haline donuştum. Evlendim, eşim oyle ev işlerine yardım eden yukumu alan biri olmadı. En fazla alışveriş yapar. Birkac kere mucadele edecek oldum. Baktım hic değişen bir şey olmuyor. Yıpranan yorulan ve surekli istekte bulunuyor gibi gorunen ben oluyorum, lanet olsun deyip yine yuku yuklendim. Cocuğumuz oldu yine ondan bazı isteklerim oldu, yardımcı olması acısından. Hayatın yukunu ciddi anlamda paylaşmak istedim ben, suya sabuna dokunarak ebeveynlik yapsın istedim. Biraz caba gosterir gibi oldu ama vazgecti. Ha oyle mi dedim, ben hallederim, yeter ki senle uğraşmayayım... İkinci cocuğu istiyoruz evet, ama kimsenin nazını cekmek istemiyorum ben. Biraz da benim nazım cekilsin. Bu kez lanet olsun yardımınıza deyip yine yukun altına girmek istemiyorum. Cunku gercekten yoruldum. Aman kimse sesini cıkarmasın, huzurum kacmasın ben hallederim diye diye kendimi cok yordum. Malesef otoimmun rahatsızlıklarım meydana geldi. Hala akıllanmıyorum, hala kimseyle mucadele kavga etmek istemiyorum. Ama cok zoruma gidiyor. Artık ya ben değişeyim biraz ya da onlar...