Merhabalar
5 yaşında bir cocuğum var.Kendisi inanılmaz hareketli bir cocuk biriyle konuşurken bile sabit duramaz bir yerleri oynar atlar ziplar.Hatta tabletle oynarken bile kolu bacağı surekli hareket eder.Aslinda ben de oğretmenim ve bu hareketlerinden supheleniyordum ama konduramıyordum.Bugun boğazları şiştiği icin her zaman goturdugumuz doktordan başka bir doktora goturdum.Bana "Cok hareketli bunun icin bir şey kullanıyor musunuz?"dedi.Ben de "Hayır ama hep boyleydi" dedim."Boyle siz cok yorar"dedi.Ben de "Yorması onemli değil ama surekli duşuyor bacakları mosmor ben norolojiye de goturdum denge ile ilgili problemi mi var diye ama bir şey cıkmadı"dedim."Hiperaktivite ve ozel oğrenme gucluğu olabilir" dedi.Benim boğazıma resmen bir yumru oturdu ya da cok zeki beyni hızlı sinyal gonderiyor o yuzden yapiyor dedi.Ben de "Inşallah 2.sidir ben de oğretmenim boyle cocuklarla cok uğraştım bu zamana kadar kendi cocuğumdan da şuphelendim ama teşhis koyarlar diye korkumdan gitmedim"dedim.O da bir cocuk psikoloğu onerdi devlete de gidebilirsin dedi ilac kullanmazsa hic bir şeye odaklanıp oğrenemez, dedi.Ben enkaz olarak cıktım oradan.
Bu zamana kadar en eğlenceli etkinliğimiz bile 15 dk surmuştur herkes cocuğunun tablet oynamasından yakınır bizimki 5 dakikada hevesini alır ama sayıların hepsinin yazımını biliyor 100'e kadar sayıyor.Tek basamaklı toplama cıkarma yapıyor, birkac dua ezberledi.Cizim konusunda 0 ama yeteneksizlikten diye duşundum. Bana surekli birileri "Bu cocuk kostekli yok cami cıkışı kostek kestir" derdi sinirlerim bozulurdu.Yuruyerek gittiğimiz bir yere bile kısacık mesafelerde bile en az 10 kere duşuyor yani hic hatırlamıyorum duşmeden bir mesafeyi tamamladigimizi.Onceden endiseleniyordum aman noldu bir yerin acidi mi diye artik kizmaya basladim duzgun yuru ,diye.Cunku normal yurumuyor atlayip ziplayarak yuruyor.Babannesinin annesi duz yolda yururken dusup ic kanamayla olmuş tovbe estagfurullah aklima o geliyor.Kendi cocuguma konduramıyorum babası da ben de akademik başarısı yuksek insanlarız.Kendi ogrencilerimden biliyorum ne yazik ki bu tarz cocuklarin basarili bir okul hayati olmuyor zorunlu egitimi tamamlayip birakiyorlar.Insallah oyle bir sey yoktur ama su an doktora goturmeye acayip korkuyorum kacıyorum hatta.Babasıyla ayrıldık kendisine soylemeyi duşunmuyorum kendisi tam bir Şam babası olduğu icin umursamayacak cunku bir de cenesi hic susmayan cok bilmiş olduğunu zannedip zir cahil olan anasına anlatacak o da oğlum sanki gerizekaliymis gibi yayacak herkese.Bu surecte tek başımayım yani bir de oğlumun durumun bosanmayla alakası yok hep boyleydi.
Oyle olsa bile tabiki benim cocuğum fiziksel bir hastalığı olmadığı icin Allah'a şukrediyorum.Onunla ilgili farklı hayallerim vardı kesin daha ilkokulda Bilsem'e gider ben doktor olamadım ama o olur diye duşunuyordum. HÂl o kadar oğrenme gucluğu olduğunu duşunmuyorum dediklerimi bir kerede kavrıyor ve asla yaramaz bir cocuk değil sadece yerinde duramıyor.Sozumden cıkmaz sosyalleşme problemi de yok buradan teşhis koyduracak değilim sadce aynı şeyleri yasayan annelerden veya bilgisi olanlardan yardim istiyorum.