Merhaba arkadaşlar. Bilgisi olan ya da aynı durumları yaşayan arkadaşımız varsa bir konuda yardımını istiyorum.
Eşimin babaanne ve dedesine corona teşhisi konduğunu oğrendik. Bizim de temasımız olduğu icin bizi arayıp soran olmamasına rağmen hastaneye başvurduk.Semptom yoksa test yapilmaz dediler icim rahat etmedi. Hicbir belirtimiz olmamasına rağmen ozel hastaneye başvurup eşim kızım ve bana test yaptırdık. Ben ve eşimin negatif 8 yaşındaki kızımın pozitif cıktı. Durumu iyi olduğu gayet sağlıklı olduğu icin ilac verilmedi. Daha sonra bizim testler yenilendi. Eşim negatif ben pozitif cıktım. Hicbir belirti oluşmadı bende. Evde gerekli onlemleri alarak hayatıma devam ettim. Beni hicbir doktor gormedi. ilac verdiler kullan dediler. 5 gun kullandım. Soru şu kızıma ilac verilmedi ve karantinasi 14 gunde bitti. Ben ilac kullandığım icin 14+5 gun dediler. (ilac 5 gun kullanıldı, ilactan sonra 14 gun) Aile sağlığından arayan hemşiremiz sure uzatılabilir da uzatilmayabilir de diyor. Toplum sağlığını arıyorum sistem otomatik yapıyor bilmiyoruz diyorlar. Aynı evde 2 pozitif var diyorlar sonra ama kızınız ilac kullanmamış biz de bilmiyoruz diyorlar. Sorun karantina değil ben karantinadan cıksam da tedbiri bırakacak kendimi dışarıya atacak biri değilim. Testi gidip zorla ben yaptırdım. Sorun belirsizlik hissi ve benim kaygılarım. Sanki hic cıkamayacakmışım gibi hisediyorum. Psikolojik acıdan artık bittiğimi hissediyorum. Kimsenin bana yeterli bilgi vermemesi,bekle gor demeleri belirsizlik hissi beni cok kotu etkiledi. Bu sureci bilen varsa lutfen bana bilgi verebilir mi? Not: surecin sonunda test yapılmayacak. Karantina bitince surec bitiyor. Ne kadar mantıklı olduğunu size bırakıyorum.
Tum hastalara şifa dilerim. Umarım herkes bizim gibi belirtisiz ve evde atlatır.

Duzenleme: bugun aradım 14 gun daha uzamış. 5+14+14 toplam 33 gun. Ben artık ruh sağlığımı kaybedeceğim Allahim yardım et bana.

il sağlıkla goruştum sizin 22 gunde bitmesi gerekiyor dedi. Ama toplam 33 gun olacak dedim. Hata olmuştur,22.gun ara dedi kapattı