merhaba benim kendimi bileli kaygılı takıntılı bir kişiliğim var. kaygılı olduğum şeylerin konusu değişiyor ama genellikle sağlık konusunda ayrı bir takıntım var.
bir aralar covide baya bir takmıştım. covidli biriyle aynı ortamda bulunmuştum sonradan anlaşıldı tabi onun hasta olduğu. bende herhangi bir belirti yoktu ama aşırı korkmuştum bir de balgam geliyor gibi hissetmiştim boğazımdan birkac kez. baya bir korktum tabi. oksuruk ateş falan yoktu. sonra bir şekilde bu konuyu unuttum ve uzerinden 3 - 3.5 ay gecti.
ama bazı donemler tekrardan aklıma geliyor mesela 1 haftadır yine taktım. taktığım zamanlar nefes aclığım başlıyor. esneye esneye derin nefes alabiliyorum. unuttuğum zaman iyi beni rahatsız eden bir şey yok. uyurken de rahat uyuyorum bir sıkıntı olmuyor. ama uyandığım zaman aklıma geliyor yine daralıyorum derin nefes almaya calışıyorum ve tıkanıyor genelde. bunun anksiyete belirtisi olduğunu duşunuyorum anksiyetem var ama ilk teşhis konulduğunda kucuk olduğum icin ilac kullanmamıştım. şimdi de 18 yaşındayım bu arada. sizce bu durumu ilac kullanmadan cozme imkanım var mı?