Oncelikle herkese mutlu gunler diliyorum. Bu kez derdim temizliğe gelen kişiye karşı nasıl bir tutum izlemem gerektiği. Ev temizliği icin onbeş gunde bir eskiden de tanıdığım, evimize gelmiş işinden memnun olduğum bir kızı alıyorum. Ancak taşeron bir işte calışıyor ve benden cıkıp bir kac saat dahi olsa oraya gitmesi gerekiyor (okullar acılınca bu sisteme dondu, okulda gidip copleri atmak vs. gibi derin temizliğe girmeden calışıyor) bana 9 ’da gelir 17.00 ’de cıkardı. Uc kedim var evim minimal doşenmiş 3+1 ama az eşyalı demek kirlenmiyor demek değil korona yuzunden evdeyiz leş gibi oluyor ev. Ben calışıyorum, haftada bir kac gun ofise gitme şekline dondu programım. Yapma imkanım yok, imkanı bırak mecalim de yok. Bu kızdan memnunum ama okul işi cıkınca 15.30 ’da cıkması gerekiyor. Yani 09.00-15.30 olacak şekilde evi temizleyecek ya da hic almayacağım ama bu işime gelmez bkz. yukarıda yazdım.

Benim onceliğim mutfak ve banyo, zaten duz supurmeyi toz almayı ben de yaparım. Nasıl işleri bu aralığa yetiştirebilirim? Ki bunun 30 -45 dk.sı zaten yemek molası. Yemek vermesem sadece kahve-tatlı-kek vs. İle geciştirsem? O da icime sinmiyor. Camları zaten sildirmiyorum yağmur var surekli. Ama işi de şişriip gitmesin 200 TL veriyorum biraz temizlik beklemek hakkım diye duşunuyorum cıkamadım işin icinden.

Bu arada yaptıkları :

Odalarda supurme, toz alma, yatak, koltuk vs. cekme altını silme, yerleri silme, camları silme, avizeyi silme cıkma.

Mutfak dolaplarını dıştan silme. Mutfak yeri silme, arada bir beyaz eşyayı cekip arkasını silme.

Banyoyu yıkama, duşakabini ovma, lavaboyu temizleme.

Yani perde yıkama, halı silme falan yok. Şimdi bunları nasıl programlayabilirim ki 6 saatte bitsin hepsi? Şimdiden teşekkur ederim.