Yeniden merhaba herkese. Aslında hem dun olan depremden dolayı cok uzgun hem de cok yorgunum cok detay veremeyeceğim belki ama yazmak istedim. Bugun eşimle once yuruyuşe sonra alışverişe cıktık, kakao vs. alırken bir kek yapayım yarın anneni caya alalım dedim. Sonra eve geldik, camaşırları katlarken kayınvalidem geldi geciyorken uğramış. Ben de “sizi yarın caya davet etmek istiyordum iyi oldu “ dedim. Geliriz sizin geleceğiniz yok dedi imalı imalı, sineye cektim. Yazlıktan iki hafta once geldi zaten kaldı ki ben hem ev hem işte calışıyorum iflahım kesilmiş neyse dedim. Sonra işten gucten konu acıldı ben de uzun suredir evde calıştığımı ama artık konsantre olmakta zorlandığımı bir sure tam gun işe gitmek istediğimi soyledim. Bana aynen şunu dedi “Tabii X ’e (oğlu) yorgunluk olacak, iki kere git gel yapacak, iş cıkacak. “ Hicbir şey diyemedim zaten kalktı gitti. Neden yanında huzursuz hissedip hoşlanmadığımı da anladım yeniden cunku acaba bende mi problem diye duşunuyordum. Biliyorsunuz yazlık meselesinde hatalı bulmuştuz beni davet beklediğim icin. Kadın iki hafta once geldi, oğlunun evine gelmiyor diye uzulmesin brownie yapıyorum cok guzel oluyor caya alayım dedim bugun ben.

Beni oğluna yakıştırmadığını ve pek de sevmediğini biliyorum zaten ama bu yaptığı artık ayıp geldi bana. Şu an oğlu işsiz ben calışıyorum piyasaya gore iyi bir maaşım var, şirketim, imkanlarımız iyi ama servis yok, var da guzergahı bana ters. Ya otobuse binip risk alacağım ya da eşimle gidip gelicem. Ayrıca butun yaz hasta olan teyze icin zart zurt o araba calıştı, bana gelince dokundu sanırım. Ben arac kullanabilsem boyle bir şey eşim talep etse sorun etmezdim. Ortada bir covid gerceği var cunku. Sonra Salı gunu gene teyze icin bir banka işi olacakmış, eşime dedi ki “Salı calışacak mı?” E ben odadayım ???? Calışıyorum dedim ben de, ona da bozuldu biraz.

Malesef yarın caya gelecekler, kızını da takacak peşine yalnız gelemiyor asla cunku. Yine iş konusu acılırsa susmak istemiyorum ama haddimi de aşmak istemem yuz yuze bakıcaz neticede. Patlayıp beni oğluna layık gormediğini biliyorum ama bu kadar belli etmesen nasıl olur demem an meselesi cunku. Peki iş mevzusu acılırsa ne diyebilirim? Bir şey demek istiyorum cunku hep aynı şeyi yapıyor hep bir kulp buluyor, gelinim calışıyor oğluma muhtac olmuyor demiyor.

Babam da boyledir ve benim en tahammul edemediğim şey takdir edilmemek, aksine yerilmek. Oğluna yakıştırmama sebebi 2. evliliğimi yapmış olmam ve eşimden 6 yaş buyuk olmam ha bir de iri bir kadın olmam, onlara garip geliyor kendileri 1.55 cunku ortalama. Oldu o zaman benim de ailem selvi gibi kızımızın yanına aynı boy oğlan olmadı desin, biz de 1.90 kaslı bir damat isterdik desin. Ya da oğlu her haltı yiyip kızlığına dokundurmayan exlerinden biriyle evlenseydi mesela. Ben eşimi seviyorum her haliyle de kabul ettim ama empatiden yoksun, diyalog kurmakta zorlanan, babasız yetiştiği icin kadına nasıl davranması gerektiğini bilmeyen bir adam benim kocam. Tabii kuzguna yavrusu anka gorunur ama hic de oğlunu hak etmeyen bir kadın değilim ben. Hak etme mevzuna gelirsek orada dur derim yani.

Ofkeden uzattım kusura bakmayın, okuyanlara teşekkur ederim.