Sevgili kk uyeleri. Aranıza yeni katıldım ama bu formdan daha onceden haberim vardı. Eşimin ailesiyle ilgili hoşuma gitmeyen birkac şey var. Sizinle paylaşıp onerilerinizi değerlendirmek istiyorum. Zira cahillik de yapıyor olabilirim.
2.5 aylık evliyim henuz. 2 gorumcem var ama ben birisiyle ilgili biraz on yargı oluşturmaya başladım.
Olay 1: yeni nişanlanmıştık o zaman ve bayram icin ziyaretlerine gitmiştim Adanaya. Neyse ilk gun eşimin akrabalarını ziyarete gidecektik. Kahvaltıdan sonra evden biz eşimle cıkarken ablasına "neden beraber gitmiyoruz beraber gidelim" demiştim. "siz gidin bizim hazırlanmamız uzun surer" dedi. Biz cıktık evden ve tum akrabaları gezdik. En son eşimin bir teyzesinde oturuyorduk oradan cıkınca da Adanayı gezdircekti eşim bana. Biz otururken eşimin annesigil geldi. Onlarla birlikte de biraz oturduk sonra eşim kalkalım, gec kalıyoruz dedi. Ben annesigil de davet ettim beraber gidelim diye gelmediler. Neyse annesi alınmış. Bunu sonradan oğrendik. Biz eşimle Adana'ya gittik ama cok da gezmedik zaten. Ben elim boş gitmiş olmayım diye hepsine birer hediye aldım. Eşimin ablası eşinden ayrı ve kucuk iki cocuğu var. Cocukları falan sevindirmek istedim. 2 ablasına, babasına birer gomlek aldım. Cocuklara ust baş aldım. Annesine fincan takımı aldım. Biz alışveriş yaparken annesi arka arkaya eşimi aradı. Ne dediyse bilmiyorum eşim cok sinirlenmişti. Hatta eşim telefonu kapatırken "biz bunlar icin uğraşıyoruz bunların yaptığına bak" demişti. Ustunde durmadım olayın. Neyse eve donduk ben arabanın bagajından pijamalarımı aldım. Eve cıktık. Herkes yatmış, bana bir yer bile ayırmamışlar yatmak icin. Neyse kapıdan donduk teyzesigile gectim orada kaldım. Bu olaydan sonra asla da ısınamadım zaten o eve. Ne zaman gitsem hala kendimi misafir gibi hissediyorum orada.
Olay 2: Hediyeleri vermekte tereddutluydum o hareketten sonra ama son gun vermeye karar verdim. Hediyeleri de hepsine verirken o gun bunları aldığımız icin Adana'ya gittiğimizi soyledim. Umarım beğenirsiniz dedim. Onları utandırmak icin soyledim doğrusu. Ve utandılar da zaten o ifadeyi gordum suratlarında. Bayramın son gunu memleketime donuyordum. Beni otogara bırakacaktı eşim. Ben araba indim vedalaşıp. Eşime hemen ayak ustu o boşanmış olan ablası "teyzemgilde biz gelince kalkıp gittiniz annem alındı" demiş. Bunu soylemenin ne acelesi varsa. Tabi o zamanlar eşim bana destek yani beni asla suclamazdı ailesine karşı.
Olay 3: evim tutulmuştu. Bizde yeni gelin evi coşkuyla doşenir. Annesi beni aramıştı." evi tuttuk anne haftasonu temizlik yapılacak eşyalar yerleşecek sende gel" dedim. Cunku bizde oyle olur. Kayınvalide olur, genc kızlar olur şenlik havasında ceyiz serilir. Gitmiş onu hemen eşime soylemiş beni temizliğe cağırdı diye. Eşim bana gelip hesap sordu. Annemi temizliğe mi cağırdın dedi. Ben de olayın aslını anlattım. Ama cok sinirlenmiştim. Nişanı atmaya karar verdim. Eşim bırakmadı beni. Zaten iyice soğudum kadından. Ceyizimi bile annemler getirdi evime.
Ne zaman gitsem ziyaretlerine hic onem vermiyorlar bana. Salonda yerde yatıyorum kendileri de baş koşede yatıyor. Onlar bize geldiklerinde annem hep kendi yatağını onlara verirdi benim yatağımı onlara verirdik. Onlarda beni yerlerde surunduruyor.
Şimdi esas rahatsız olduğum şey şu:
Kasımda okullar tatilmiş. 1 haftalığına bize cumbur cemaat kalmaya geliyorlar. Ben hem calışıyorum hem de iş sonrası dil kursuna gidiyorum. Hafta ici eve girmem akşam 11 oluyor. Ben evimde yokken gelmelerini istemiyorum acıkcası. Ustelik kimse arayıp beni "gelmek istiyoruz uygun musunuz?" demediler. Eşimi aramışlar gelcez diye. O da buyurun gelin demiş. Cok buyuk kavga ettik. Bence beni yok saymak bu başka bişey değil. Ablası bir de o kadar rahat ki. Ben aradım kadını. Bize gelecekmişsiniz abla dedim evet dedi." 29 ekim dolayısıyla 4 gun tatilimiz var o zaman gelseydiniz 4 gun hep beraber gezerdik diğer turlu biz evde yokuz takılamayız" dedim. Kısaymış istemiyor. Ustelik diyor ki "Ben şubat tatilinde gelip daha uzun sure kalacaktım" diyor. Hic sorduğu, danıştığı yok. Cok pervasız bir hareket bence. Bir de kızı var 2. Sınıfa giden. "bana diyor ki sen gelinsin iş yap". Normalde cocukları severim ustelik babasız buyuyorlar. Bende babasız buyuyen birisi olarak kıyamıyorum ama boyle konuşup durması da sinirimi bozmaya başladı. Her gorduğunu istiyor aldırmaya calışıyor. Anneden para cıkmıyor eşimden cıkıyor. Ben hic boyle bir cocuk değildim mesela. Cunku annem bana hep tembihkerdi "kimseden birşey alma. Dayılardan birşey isteme onların da kendi aileleri var diye" Kk uyeleri size sormak istediğim de bu aslında. Ben mi abartıyorum bu duşunceme?