-KONU ESKI-

Kızlar benim 27 aylık kızım ve 4 aylık bi oğlum var. Tahmin edersiniz ki ev işleri hak getire. coğu zaman yemek bile yapip yiyemiyorum. Kv gille altlı ustluyuz onlardan da her zaman yardim isteyemem ama istersemde boş cevirmezler. Doğum yaptığımın ertesi gununden itibaren yardım etmelerine fırsat vermeden ayaklandim evimi temizledim kv sadece yemek yapıp getirdi. Başıma kaktıklari icin istemedim.

Bugun kv nin akrabaları bebek gormeye gelecekti kv'mi aramışlar. (Doğum yaptığımdan beri gelen giden bitmedi zaten ve hepsi dedikoducu tipler.)

Kaynanam bana sabah geldi soyledi istersen bi kek kısır falan da yap acıkırlar hani evde temiz olsun cocuk dağıtmasin gibi şeyler soyledi tamam dedim. Yani kotu bişey demedi ve yumuşak soyledi. sonucta ev pis olursa ben utanıcam gene. Kaldı ki ev copluk gibi

Neyse sonra kv geldi gordu bebek durmuyor. Ben yapmaya cabalıyorum wc yi ozonladım felan ama gidemiyorum cocuğu bırakıp. Evin her tarafı pis mutfak yağ yerler toz yatak odasında giysiler yatağın ustunde dağ oluşturmuş. Buzdolabı mutfak dolapları zaten coplukten beter Dedim cocuklar sizde dursun bari oğlum zaten kucaktan indirdiğim an ağlamaya başlıyor. Gonderdim başladım temizliğe

Kv geldi ne yapacaksin bide ac gelirlerse kısır makarna salatası gibi bişeyler iyi olurdu dedi. Sen yap bende evini supururum duygu da gelcek şimdi sana yardıma damlada cocuklara bakar yukarda dedi.

Neyse tamam dedim . Ben kek yaparken kv mutfağı supurmeye gelince surati bi değişti. Masanın ayağı pis gibiydi. başladı burayada cay mı doktunuz boyle boydan boya baksana şuna , copun kenarı yağ olmuş( kabul ediyorum biraz fazla olmuştu,) uu burada nası yemek dokulmuş dedi bişey demedim dondu tekrar buraya yemek dokmuşsun nası yağ olmuş boyle vs dedi ters ters. Kendimi kotu hissettim silerim ben şimdi dokulmuştur dedim.

Gorumce geldi sağolsun dolaplari sildi mutfağın. Baya yardım etti. Sonra İmalı imalı şu salonuda siliyim felan dedi tavırları da baya değişikti rahatsız oldum o halinden yaptığı iyiliği kafama vurur gibiydi. bende ben silerim salonu zaten bi iş kalmadi şunu şunu yapıcam sen git sağol tşklr dedim. Gulerek yapabilcen mi emin misin dedi bende cocuklar sizde nede olsa yaparım dedim.Sinuzit'im var yaşayan bilir baya artmış ıslak sacla gezdiğim icin, bana dalga gecer gibi burnun mu tıkanmış ya senin burnundan konuşuyo gibisin diyor gulerek. Sinirim bozuldu.

Sonuc olarak kızlar moralim cok bozuldu. Sanki bişey bilmiyomuş yapamıyomuş pis bir insan gibi hissettim kendimi. Zaten evlenmeden once ne yemek ne temizlik bi halt bildiğim yoktu hepte başıma kaktılar. Halbuki 9 aylık hamileyken perde taktım camekan duvar sildim her işimi yaptım tertemizdi evim(onlara beğendiremem gerci). Şimdi ise evi bu kadar pis gormelerinden utandım da. Zaten cok saldım kendimi artık toplanıcam gerekirse gece bile temizliycem kalkıp evi. Ustten temiz gorunsede icler cok fena dolaplar vs. Bugun usttende pisti temizleyemedim cocuktan dolayi (( Ve kv bunu sadece bugun değil,hep yapıyor halıya bişey dokulmuş gorse baksana bunuda dokmuş cocuk vs der.

Herkes mi boyle? Altlı ustlu oturunca bunlar kacınılmaz oluyor evet ama kaynanam karşı komşuya bile karışan bi kadın.. gidip evin pis demez ama herşeyine karışır şunu şoyle boyle yap diye akıl verir. Kendi kızına fazlasıyla yapar. Ama bazen bana sırf bunaltmak icin surekli akıl verdiklerini duşunmeye başladım cunku sevmediğimi biliyolar Ama ısrarla akıl veriyolar. Zor bi kaynanaya sahibim zaten bunlarda tuzu biberi oluyor offf icim cok daraldı modum acayip duştu yazmak istedim