.bi kere şuna acıklık getireyim geri cekilip cılgınca bağırmadım. tek bi cumlede bağırdım onda da cıkar mısın evden anlamıyo musun dedim. diğer butun soylediklerim normal ses tonundaydı. ben sevgisiz bir ailede buyudum. inanın hep doğru hep duzgun insan olmaya calıştım. ve oldum da . karşıma da hep iyi insanlar cıktı allah razı olsun. karşıma ilk cıkan ortalık yerde guzel gelinim diye opup kenarda koşe de bana gelin hanım diye laf sokan ve kendisine baba sorumluğu yuklenmiş bir kocayla başbaşa kaldım. ben elim kolum dolu kalbimi arındırmış bir şekilde evlerine gittikce hep kotu muamele gordum. kendi ailemden de eşimin annesinden de. sonra psikolojik olarak ataklar gecirmeye başladım geceleri sayısız kere ağlayarak sıcrayarak uyanıyordum. eşim opup sakinleştiriyordu. kv nin biz 200 km uzaktayken kardeşini bul eve gelsin diye gece yarıları aramaları telefonlardan korkar olmuştum. ağlamaya başlıyordum. zaten annem cocuğum olacak diye hakaret etmeye başladı bide benim hic sucum yokken eşimle kv nin kavgasından bende nasibimi alıp hic aranmadım. ne sucum varsa. adım atmak icin gelseydi elini de operdim. sarılırdım da cunku hep bu şekilde adım attım ben. ama hesaplaşmaya gelip bize bağırdığında dayanamadım artık. yazdıklarım dışında evrilmeye başladı konu. benim kv hastanede yatarken foto cekip paylaşıp ki haberimiz yokken gormedik diye fırca atardı arayıp. resimlerini beğenmiyormuşum diye benle ciddi ciddi kavga etmye calıştı. ki gormuyordum da. kendi oz yeğenine odaya girdklerinde kedi yatağın altında mıydı ustunde miydi diye kavgaya tutuşup hıncını alamayınca konuyu giydiği şorta getirip or.spu demeye calıştı. size sorum bu kadar şey yaşamış ve burda biraz akıl almak icin konu acmış bir hamile bir bayan olarak burdaki bayanların beddualarını hakediyor muyum? ki okunsun diye yazıyorum. ben 6 ay asker yolu bekledim evli olarak benim namusuna laf uzattı kv. bu tarz bi insanın mı elini opmemem beni saygısız ve diğer bayanlardan beddua hakeden biri yapıyor? Lutfen onceki konularımı okuyup da bu kinimi yargılayın.
Evet yine kv konusu ile karşınızdayım.
konularımı okuyanlar bilir ama kısa ozet geceyim. hamile kaldığım zaman eşimle annesi kavga etmiş konuşmuyorlardı. ve 7 ay boyunca beni de arayıp sormadı kv. arada sinir olsam da mutluydum huzurluydum.
Gecen gun Eşimin Teyzeleri koyden donerken bize de uğramak istemişler aradılar. Tabi dedik mutlu olduk cunku seviyorum teyze ve dayıları.
neyse eşime dedim annen de gelcek gorursun. yok be gelmez dedi. neyse 1 saat sonra balkona cıktım bakıyordum. gordum arabadan indiklerini. bi baktım kv de onlarla geliyor. 7 aydır gormuyorum sinir olmadım değil. Neyse iceri girdiler buyur ettik. herkesle sarılıp opuşuyoruz sıra kv ye geldi eşim hoş geldiniz ....... hanım diye ismiyle hitap etti, elini uzattı opturmek icin kv opmedi eşim. ben zaten opmeme kararı almıştım o kısacık surede. bana da uzattı elini. yok hic opmeyelim diyerek sadece elini sıktım.
Neyse iceri gecildi cay kahve sohbet falan. ama kv surekli soru sorma peşinde kac aydır duymadığı konularda yorum yapmalar falan. bide bağırarak soruyor ki duyulsun da cevap vereyim diye. bir cevap veriyorsam 2 cevap vermiyorum. sonra bebeğe aldığımız eşyaları gormek istediler falan onları gosterdik ki soylemedim bile kp nin şuanki eşinin aldığı şeyleri hediye geldi bunlar dedim sadece.sonra teyzeler gec kalmayalım deyip kalkmaya başladılar. hadi abla dediler kv ye. ben daha oturacağım dedi. eyvah dedim kavga geliyor. neyse gecirdik teyzeleri, oturduk. eşimle konuşmaya başladılar. kendi aile konularına girince ben durmak istemedim odada. arkaya yatak odasına gittim. teyzenin kızı da kaldı kv nin kucuk oğluyla goruşeceklermiş diye . o da benimle geldi. kv surekli bağırmaya başladı konuşurken. hamileyim geriliyorum. duymamaya calışıyorum. ama tek mağdur kendisi ve kucuk oğlu. butun suclu ben eşim ve kp.
son yukseldiklerinde eşim hadi sizi eve bırakayım dedi. eşimle kuzeni onden indiler kv biraz oyalandı.en son 5 haftalıkken goruştuğumuzde yaptığı gibi torunuma iyi bak deyip karnıma dokunmaya calışıyordu ki 2 adım geri cekildim.istemedim dokunmasını. noldu dedi. dokunmanı istemiyorum dedim. ben sana ne yaptım ki? doğunca da mı boyle yapıcaksın babannnesi olacağımın farkına var istersen dedi. 7 aydır bişey yapmadın zaten sıkıntı orda istemiyorum dokunmanı dedim. benim size ihtiyacım vardı siz terbiyesizlik yaptınız dedi.(terbiyesizlik dediği kv nin bacağı catlamıştı duştuğu icin alcıdaydı. bi tane komşusu var kankası olur kendisi o ilgileniyrodu onla bizde kontrole gidiyor eksiği gediği varsa onu alıyorduk. haftasonu bi gece yataktan duşup kolunu incitmiş eşimi aradı gece 2 de. bizde o sıra il dışında misafirlikteydik. ve hala oturyorduk. meşgule attı eşim. noldu anne dedi ihtiyacım vardı size nerdesiniz dedi. noldu anne il dışındayım dedi. yok bişey oğlum siz keyfinize bakın deyip trip attı ve bi daha bişey yazmadı. daha oncede bu tarz şeyleri olduğu icin onemsemedik ki kolundada bişey yokmuş duşunce acımış sadece hani hastanelik bişey yokmuş.terbiyesizlik dediği olay bu yani)
2 saattir bu halimle bağırmanı dinliyorum beni daha cok germe cıkar mısın bak eşim goturuyor sizi hadi dedim. ben senin kayınvalidenim haddini bil dedi orda cinlerim tepeme cıktı. ben haddimi biliyorum sen bil haddini artık bence dedim. karnım kasıldı zaten hala mırıl mırıl bişeyler soylemeye calışıyor. en sonunda dayanamayıp bağırdım cık şu evden anlamıyo musun diye. okuduğun okula yazık diyerek ayakkabılarını giymeye calıyor hala. evet senin gibi dedim. annemle babamla iletişim kurup benim terbiyesizliklerimi anlatacakmış bide oyle dedi. selam soyle deyip kapıyı carptım. elim ayağım titriyor karnım kaskatı kesildi. dedim ya doğurcam ya cocuk duşecek o kadar kotu oldum. eşim aradı 5 dk sonra dedim cabuk gel anlattım ona da boyle boyle oldu diye. karnına dokundurmaman hoşuma gitti dedi. zaten arabadan inerken goruşmek zorunda değiliz demiş annesine.
bayanlar bana yol gosterin. yuzsuz yuzsuz gelip kavga cıkardı. doğumda da yapıcak aynı şeyi gelmez diyemiyorum artık o kadar alışmış ki yuzsuzluğe doğuma da gelcek biliyorum. sutumu kesicek bu kadın benim sonra da ben yolucam sacını başını o olcak. eşime dedim bu eve girmeyecek guvenliğe de soylicem yeter artık dedim. sen nasıl mutlu olcaksan diyor ama bi şekilde bu zamana kadar bi yolunu bulup her boyle musallat oldu. napıcam ben?