Merhabalar, kısa bir zaman once bir pastanede iş buldum, iş goruşmesine gittim mutfak işleri ve satış işlerinden sorumlu olacağımı biliyordum ama bu kadar ustumde yuk olacağını tam bilmiyordum acıkcası, telefon numaramı aldılar ama kendilerinin telefon numaralarını vermediler, işe başladığım ilk gun dedikleri saatte geldim, 2 saate yakın kapıda bekledim dukkanda kimse yoktu, kalın ceket giymeme rağmen sabah dondum resmen kapının onunde insanlarda bana bakıyordu titriyordum, ben zaten normalde de cok cabuk uşuyen biriyim, yan taraftaki kuafor bizim dukkana gel otur dediler acıdılar halime, pastanede işe başladığımı soyledim ve gelmediler ne zaman gelirler dedim, onlar bazen 9 bazen 10 gibi acarlar dedi zaten cok kimse dayanmıyor orda dedi memnuniyetsiz bir bicimde, sonra dukkanın sahibi geldi bana neredesin sen diyor pastanenin yanında olmama rağmen, bana trafikte kaldım dedi ve kapıyı acıp dukkanı temizle hemen muşteriler gelir dedi, hic sormadı bile cok bekledin mi diye en azından telefonla arayabilirdi gec kalacağım diye dediği saatte geleceğimi biliyordu sonucta, dukkanı temizledim ve 3 kat bide pastane bide ustune lavaboyu da temizletti, 3 saat sonra falan sordu cok bekledin mi diye beklediğimi soyledim, benden başka benim gibi calışan yok, aile işletmesi olan bir pastane, garsonluk, dukkan temizliği ustune bir de lavabo temizliği, pasta satışı, yemek hazırlama falan hepsi benim sorumluluğumda, o aileden iki kişi duruyor yanımda ama herseyi benim yapacağım belli yani, bide bana birkac gun sonra dukkanın anahtarını sana verecez sen acacaksın dukkanı dedi, gidiş geliş saatlerim tam belli değil bide akşam gec saate kalabilirsin bazen dedi, işleri yaptıktan sonra yapabileceğim başka bir şey var mı dedim, o da bana ilk başta yok dedi sonra da cok şey var dedi bide, akşama kadar durdum ama yapamayacağımı anlayınca bir bahane bulup gittim pastaneden, verdikleri para da asgari ucret zaten, bide dukkanın anahtarını bana nasıl verebiliyorlar o da garip geldi ben guvenmezdim yani, daha onceden hep kısa sureli calıştığım icin bu iş bana cok ağır geldi eski calıştığım yerler boyle değildi, benim gibi başka calışan da yoktu ayrıca, sizce işi bırakmakla iyi mi yaptım,
Bir diğer sorum da benim cevrem pek yok okuduğum bolumu yazmak istemiyorum, universitedeki arkadaşlarımdan bazılarını en son 3 ay once sosyal medyada gordum, bazıları bizim alandan iş buldu, bazıları da reyon gorevlisi olarak calışıyor, onlara mesaj atsam normal konuşsam iş konusunda yardım istesem yardım ederler mi sizce, 1 yıldır konuşmuyorum onlarla sadece sosyal medyada eklilerdi, okulda da selam nasılsın diye konuşuyordum ama yakınlık kuramamıştım bende sosyal fobi var diye, sosyal medya hesabımı kapattım telefon numaraları var defterimde ama hattımı değiştirmiş olduğum icin numaramı bilmiyorlar, mesaj atsam garip mi gorunurum bilemedim, okuduğunuz icin ve goruşleriniz icin şimdiden teşekkur ederim.