Halbuki ne cok istemiştim bir meslek sahibi olmayı.
Babamın benle gurur duymasını. Babamda en cok bana guvenmişti. Oku kızım kendi ayakların uzerinde dur. Guclu ol hep demişti. Sağolsun hic bir şeyden beni mahrum etmeden okuttu.
Okulda bir cocukla tanıştım aşık olduk okulu bitirince evlendik.
Eşim atandı birlikte yeni şehre yeni hayata başladık. Ben de ders calışmaya devam ettim hem yeni ev duzeni hem ders ilk yıl olmadı. Yeni evliyiz ya bizimle tanışmaya geldi komşular.uzaktan akrabalar yatıya geldiler.
Ne zaman program yapsam uyumadım. Gece calisacam dedim yorgunluktan uyuyakaldım.
Biraz fazla titiz olduğumdan gunumun coğu temizlikle geciyordu.
Eşime sanırım calışmayı duşunmuyorum ev kadını olmaya karar verdim dedim. O zamanlarda ev kadınlarının hayatları guzel gorunmeye başlamıştı.
Eşlerini guler yuzle karşılıyor cocuklarıyla mutlu mesut yaşıyorlar. Bir arkadaşım vardı hem calışıyor hem cocuklarıyla ilgileniyor hem eşiyle devamli tartışıyor psikolojik tedavi goruyordu.
Ister istemez biraz etkisinde kaldım cevre etkiliyor ve hayallerini değiştirmesine sebep sebep oluyormuş o zamanlar boyle duşunuyordum. Daha 21 yaşındaydım.
Kpss gozumde buyudu geleceğime karşı kaygılı olmaya başladım hadi bende mutsuz olursam diye.
Esime dedim ben vazgectim ev kadını olucam cocuk istiyorum. 2 tane cocuğum oldu.
İkisi cok kucuktu. Babam bir gun dedi ki
En cok sana guvenmiştim.
O okur calışır kimseye muhtac olmaz demiştim. Artık 2 cocuktan sonra umudum kalmadı dedi.
Kalbim paramparca oldu.
Eskiden babamla ne hayaller kurardık. Onu alacaktım maasimla yemeğe cikaracaktim.
Yıllardır uzerinde guzel kıyafet gormemiştim hep bize harcamisti parasını.
Ona kendi paramla guzel kıyafetler alacaktım.
Annem yıllardır babama hep der kolen oldum ama koluma bir bilezik takmadın ona kendi paramla bilezik takacaktim.
Mutluluk elbette ki hep maddi şeylerden ibaret değil.
Ama icimizde kalan ukteler iste bunlar.
Sadece bunlar icin meslek sahibi olunmaz bunun fa farkındayım.
Kafam o kadar karışık ki arkadaşlarım sizlerin bana yapacağınız yorumlar belki daha net dusunmemi sağlayabilir.
Şunu da belirtmem gerek. Evliyken Bir trafik kazası gecirdim o kazadan sonra dikkat eksikliği problemim başladı. Bu sorunu aşmak icin cok Mucadele ettim ama aşamadim .
Bir ay once kpss ye tekrar calışmaya başladım. Yaparım 2 cocuk da olsa yapicam dedim. Cevreden etkilenmicem dedim.
yapamadım dikkat eksikligimden dolayi cok hata yapıyorum adim gibi ezberlediğim bilgileri bile soru cozerken yanlış anliyorum yanlış cevaplıyorum .
Cok ama cok moralim bozuk.
Benim gibi cok kişi var okuyup meslek edilememiş atanamamış biliyorum.
Sizler de benim gibi hissetiniz mi ?
Herkesten yorum bekliyorum iyi ya da kotu eleştiriye acığım.