Apartmanımızda capraz dairede evli gibi gorunen ama gercekte metres hayatı yaşayan 30 yaşında bir bayan var. Bu bayan hemşire ama işyerine cok defa ickili gittiği icin işten atılmış, fakat etraftakilere kocam cok kıskanc olduğu icin işten cıktım diyor. Surekli gozleri etrafta, bir genc gorse hemen dikkat cekmek icin anlamsızca kahkaha atmaya başlıyor. Metresi olduğu adam yaşlı olduğu icin gozu genclerde. Komşulardan birinin askerden izine gelmiş yeğenine acık sacık pozlarını yollamış. Cocuk sen evli değilmisin dediğinde ise "o adamın benim uzerime galerisi ve fırını var evrak işi icin geliyor, yoksa benim yaşlı başlı adamla ne işim olur" demiş. Bunun gibi bir suru olay var. Geceleri icki icip nağralar atıyor, gece yarısı onun sesiyle zıplıyorum. Ayrıca cok dedikodu ve iftira yapıyor, birinin hakkında akla hayale gelmeyecek şeyler uyduruyor.
Şimdi, buraya kadar banane... Bunları anlatmadaki amacım nasıl biri olduğunu anlamanız. Benim sorunum şu. İcki icerken boş icmiyor, son ses meyhane şarkıları calıyor. Sabah 8 de meyhane şarkılarıyla uyanıyorum. Surekli balkonda komşularla bağrışıyor ve sakin bir anı yok resmen... 26 yaşında bir kardeşim var. Arabayla beni eve bıraktığı zaman balkonda dikkatini cekmek icin turlu hareketler yapıyor. Eğer erkek misafirim varsa balkona cıkıp dikkat cekmek icin aşağıdaki insanlarla bağıra cağıra muhabbet ediyor. Konu da kendisi. "Bu gun de guzelliğim ustumde canım" gibi... Ayrıca son derece kultursuz, basit bir ricaya kavgayla, bağıra cağıra karşılık veriyor, konuşmak mumkun değil. Diğer komşulardan da rahatsız olanlar var ama o kadar kavgacı biri ki kimse bulaşmıyor.
Yalnız şoyle bir durum var. Sevgili olduğu adam burada yaşamadığı icin durumu bilmiyor, onun evinde hanım hanımcık oturduğunu sanıyor. Ve arkadaşlar ondan kurtulmak istiyorum. Bunları sevgilisine bir şekilde soylesem onu evden atar diye duşunuyorum. Sevgilisi ev sahibimin arkadaşı. Ev sahibine bile soylesem adamın kulağına gider. Ama bir yanım diyor ki bulaşma. Eşim bu olanları bilse bu apartmanda kalmaz daha, başka yere taşınırız ama taşınmak icin maddi durumlar pek iyi değil. Ustelik guzel bir evde uygun kirayla oturuyoruz ve bu evlendiğim evim. Butun eşyalarım buraya gore.
Şimdi size sorum şu: Hicbirşey yapmadan durumun duzelmesini mi beklemeliyim, başka yere taşınmalı mıyım (bu kadar iyi bir ev bulamam), yoksa onunla uğraşayım mı?