Bir onceki konumdan beni hatırlarsınız. Makyaj bağımlılığım ile ilgiliydi. Pazar gunu maalesef nişanlımın korona testi pozitif cıktı. Ve gercekten ağır geciriyor. Bu sabah daha iyi hissettiği icin beni goruntulu aradı. "Acil acabilir misin, telefonu bile zor tutuyorum 2 dk seni goreyim" yazmış ben acmayınca da. E kıyamayıp actım mecbur goruntuyu. Yer yarılaydı da makyajsız dolaşmayaydım dışarılarda. Sadece siyah goz kalemi vardı. Ergenler gibi bir de yuzumun yarısıyla konuştum. "hasta mısın sen, eve gitsen iyi olur halsiz duruyorsun" dedi. Turp gibiyim aslında. Yani makyajla ilgili her şeyi kullanan birisi olarak cocuk şok gecirdi de galiba diyemedi. Bir de hastalıkla cebelleşiyor. Sonra akşam konuştuk. Ya bende sadece goz kalemi vardı bugun, fark etmedin mi dedim. Goruntu biraz bulanıktı ama yo normaldin dedi. Yani normal olmam imkansız, arada fark ucurum. Beni kırmamak icin mi boyle dedi yoksa gercekten puslu mu gorunuyordum bilemiyorum.

Şimdi de icim icimi yiyor. Bu nasıl sacma bir psikoloji bende cozemedim. Tum hayatımı işgal ediyor bu duşunceler, hicbir şeye odaklanamıyorum. Kendimi guzel bulmuyorum. Gercekten guzel kategorisinde değilim. Evet bakımlıyım ama sorun tamamen sima. Yani yuz hatları. Bunu da değiştirmem mumkun olmadığı icin makyajsız kendimi daha da cirkin goruyorum. Şimdi Allah var herkesi guzel bulmuyoruz. Beni gorseniz yuzde yuz beni de guzel bulmazsınız. Bu bende takıntı haline geldi. İnsanlar ne der diye değil nişanlım hep makyajla bir nebze daha guzel gordu silince de benden soğuyacakmış da evlenince arzulaması vs komple gidecekmiş gibi hissediyorum. Makyajsız yorguuuun bitkiiiin yataktan yeni cıkmış uykulu gibiyim. Cildim alerjik olduğu icin dermatologumun verdiği kremleri kullanabiliyorum sadece. Diğer denediğim urunler beni mahvediyor. Kısacası cilt bakımıma da onem veriyorum ustelik. Bol su iciyorum guzel uyuyorum. Değerlerim iyi. Ama gercekten olmuyor o yorgun goruntuyu silemiyorum.

Sizce siz gercekten guzel misiniz? Ya da guzel değilimdir belki ama kendimi guzel buluyorum diyenlerden misiniz? Surekli makyajla kendinizi gordukten sonra makyajsız nasıl hissediyorsunuz?