Merhaba hanımlar. oturduğum evin mutfağında bulaşık makinası icin uygun yer ve gider vs... olmadığı icin ve tek yaşadığım icin bulaşık makinamı satmıştım bu eve taşındığımda. Tek başımayım ne bulaşığım olur diyordumda oyle olmuyormuş cok ceşitli yemek yapmayı sevdiğim icin yine cok fazla bulaşık cıkıyor artık bulaşık yıkamaktan evin diğer işlerini bekletir hale geldim vaktimi hep buna harcamak zorunda kalıyorum. Artık bir makina alma zamanım geldi.
evimde 2 banyo var biri kucuk alaturka, diğeri buyuk alafranga. alaturka olanı kullanmıyorum alışık değilim. oraya camaşır makinemi koyup camaşır odası gibi yaptım zaten sadece makinenin sığabileceği buyuklukte bir alanı var. orada buna uygun yer ve tesisat var, bi yerden kucuk bir dolap kapağı buldum alaturkayı kapatıp c. makineyi ustune koydum boşaltma borusunuda alaturkanın deliğine verdim sorun yaşamıyorum. Diyorumki bulaşık makinesini bu kucuk banyoya koyayım, c. makinesinide buyuk olan ve kullandıgım banyoya koyarım. Mutfak imkansız yani. mutfağın tezgahın boyu cok kısa icine girmez dolap kapakları sokulse bile. kısacası komple kırıp dokmek lazım bide gider icin tesisat yaptırmak lazım ev kira. Zaten yeterince masraf ettim elalemin evine badana boya bakım gerektiren tadilatlar derken birde mutfak yaptıramayacağım ev sahibine soylesem o da masraf etmez. sırf deniz manzarası, konumu icin ve verdiğim emekler icin seviyorum cıkamıyorum bu evden. Her neyse aranızda boyle benim bahsettiğim gibi tuhaf bir şey yapan var mı? Benim bilemediğim nokta bulaşık makinasının boşaltma borusu, camaşır makinası ile aynı mı, yine tuvaletin deliğine doğru verebilir miyim boruyu. Bundan emin olabilsem hemen alacağım bir makina. Bulaşık makinası odası olacak işte kulağa cok garip geliyor farkındayım. Fikrlerinizi bekliyorum