Evlenmeye mecbur muyuz?

Fark ettim ki cevre baskisindan evlenmeye mecbur musum hissi icime islemis. Yer edinmis benimsemisim.
Tanistigim erkeklere potansiyel es adayi gozuyle bakmisim son yillar. Hic icimden geldigi gibi davranamamis vaktim de daraliyor ve baskalarinin "yasin geciyor" cumlelerini yutmus bende daha 30 yasima girmeden en guzel yillarimi, evet gercekten yasim geciyor diyerek gecirmisim
Bakis acima islenmis resmen.

Oysa En guzel iliskilerimi de aklimda evlilik dusunceleri yok iken yasamis ve el ustunde tutulmustum.
Ne zaman cevreden baskilar artti sacma sapan kisilere sans tanimis kendimden odun vermisim.

Evlilik denince gozumde kendimi evlenmis olarak dahi canlandiramiyorum. Ve Sukur simdiye dek teklif edenlerle evlenmemisim diyorum yoksa suan bosanmalarla bogusuyor olurdum ustune.
Bu Baskilarla ve hayatin standart gidisati yuzunden (oku, meslek sahibi ol, evlen, cocuk bak vsvs) evliligi bende istedigimi saniyordum iste dedigim gibi ama icten ice biryerlerde tamamiyle oturan evet birgun evlenirim hissi yok hic olmadi.

Arada anne olma istegi depresiyor sadece .. o da biolojik sanirim. Hatta unlulere imreniyorum cocuk yapip bosaniyorlar oh mis. Ama onlar dahi toplum acisindan evlenmek zorunda kaliyorlar..

Acaba aramizda hic evlenmemis uyeler varmi?
Toplumda kabul gordunuz mu?

Bir insan evlenmek istemiyorsa kendi iradesiyle istemiyordur diye dusunenler olmuyor genelde.
Daha cok aciyan gozlerle bakiyorlar hele ki kadinlarimiza. Yok bulamadi kimseyi yok kusuru vardir vsvs diye damgayi yapistiriyorlar insana.
Valla evlilik kelimesine dahi resmen kılım ben artik. Duyunca sinirlerim bozuluyor. Beni birileriyle tanistirmak isteyen kisilerin yuzune yuzune evlenmek istemedigimi dahi soylesem anlamak istemiyorlar.
Awaken aslinda guzel kiz nasil hala bekar diyenler dahi var Guzellikle niye bagdastirildiysa artik..
Neyse bu en masum bakis acisi herhalde.
Fitne fesat baska insanlarda olmayan yerde kusur arar bu yuzden evlenemedi der vs..bunlar niye bitmiyor ki? yuzune karsi istemiyorum desen dahi ay yok bulamadi birini der daha da sinir bozarlar.

Bukadar mi absurd ve anormal bir kadinin evlenmek istememesi?
Eminim benim gibi bircok kadin vardir evlilik istemeyen. Amabu toplum baskisi yuzunden evlenmek zorunda hisseden.. insanin icinde yoksa yoktur yani. Surekli mecbur musuz gibi empoze ediliyor her daim bize resmen.