herkese merhaba. 25 yaşında okul oncesi ogretmeniyim, bir de eltim var 30 yaşında fen bilgisi oğretmeni. eltim 4 yıllık evli ben 4 aylık evliyim. ama kayınvalidemle falan daha sevgililik donemlerinden yani nerdeyse 7-8 yıldır tanışıyoruz. sevgililik nişanlılık donemlerinde cok iyiydi aramız kayınvalidemle, hoş yine iyi sayılır ama. şoyle ki eltimin 2 yaşında cocuğu var, bende 3bucuk aylık hamileyim. kayınvalidem her gun eltimin cocuğuna bakmak icin onlara gider, eltim ders verir falan. ama evlendiğimizden beri şoyle bir durum var, eltim sanki kauinvalidemin oz kızı, ben gelinim bunu hissettiriyor yani bana. ona kızım kızım peşinde dolanır bana her goruşmemizde akıl verir alttan laf sokar. eltimin adı yeşim. işte bana gelir yada benim aileme işte yeşim benim gibi yemek yapmayı oğrendi, yeşim hic şu konuda bu konuda kusur etmez, napsin oda işte kızcağız falan konuşma tarzı hep boyle. gelir benim ailemin yanında yeşim bizim biricigimiz gozbebegimiz falan der. dikkat ediyorum eltimlerdeyken kayınvalidem havadan sudan guluş cumbuş sohbet ediyor, ama bize geldiğinde bana surekli akıl veriyor, eşimin adı Serkan, Serkan şoyle sever, serkan boyle sever, aaa Serkan oyle şeyi hic sevmez. benimde var sevdiğim sevmediğim şeyler ama benim annem bunu eşime boyle ayar verir gibi anlatmaz hic. ben istiyorum ki bize geldiğinde bizde normal insanlar gibi havadan sudan konuşalım ama yok insan her gun akıl verip, alttan alttan laf carpitir mi? yapıyor işte. dun misafirim vardı eltim ve kauinvalidemi de cağırdım, eltim sonradan geldi kauinvalidemi gorseniz kapıya benden once koştu falan ay Allah'ım gulesim de geldi. yani o boyle hep el ustunde ben hep laf soylenebilen, akıl alma gereksinimi duyan biriyim sanki. eltimle aramız iyi mesela ama kauinvalidemin bu tavırlarını o da farkında olduğu icin o da mesela yeri geliyor kayinvalidemin onla aynı fikirde olacağını bildiği icin eleştiri yapıyor bana kayınvalidemde hemen destek oluyor tabi. ortak akraba topluluklarinda mesela benle ilgilenen yok hep kendi aralarında sohbetler, kayınvalidem işte eltimin sırtını sivazlar, iltifatlarda bulunur, her gittiği yere eltimi de goturduğu icin akrabalarla eltim tabi daha iyi ben mesela otururum bir koşede oyle. aslında ben ona karşı iyiyimdir, ailemde cok iyidir onlara karşı. hic bir konuda sıkıntı yaşatmadık, olamayan şeyler oldu normal karşıladık falan yani oyle bizlik bir durum yok. kayinvalidemin eltimi aşırı fazla sahiplenip beni hep dışta bırakmasından cok sıkıldım, ben hep kucuk bir cocuk gibi akıl verilen oğut verilen, eltim olgun biri olarak lafı dinlenen ailede durum bu. ve cok rahatsız oluyorum ben artık. mesela yarın bir akraba gunu var bende gidicem kime nasıl davranacagimi bile bilmiyorum, onların guluş cumbuş sohbet edip benim bir koşede oturmamda uzuyor beni artık.