Kızlar iyi akşamlar, gun gecmiyor ki bir gorumsu vakası daha yaşanmasın

Benim 3 tane cağnımmm gorumsum var. Sorunlarımız daha sevgiliyken başladı ve evlendikten sonra da devam etti, en son bu insanlarla muhatap dahi olunamayacağını anlayıp numaralarını sildim ve konuşmuyoruz.
En baştan ozetleyecek olursam: eşim evlenmeden bana uyarıda bulundu, ablalarım patavatsızdır, nerede ne konuşacaklarını bilmezler.. olur da sana seni kıracak bir laf ederlerse hic takma demişti ben de tamam dedim ama eşimin anlattığının fazlası varmış. Duğun sonrası sacma gelenek gorenekleri yuzunden balayına gidemedik, duğunden bir gun sonra en buyuk gorumcem senden once eşinin peşinde kimler koştu gibi bir cumle soyledi saatlerce ağladım, en kucuk gorumcem bana iftira attı ve oyle sinsi bir insan ki eşime gelince melek gibi davranıp benle bire bir muhatap olduğunda ses yukseltmeler trip atmalar ve telefonu suratıma kapatmalar... Hicbirisiyle yakın değiliz uzak şehirlerdeyiz ama cok defa uzaktan bile huzurumuzu bozmayı başardılar. Artık dayanamadım ve en kucuk ve en buyuk gorumcemin numaralarını sildim. Ortanca olan ise eşimle beraber aldığımız kararlar kendisine uygun olmazsa 'neden boyle yaptınız' diye hesap sorar.
Ben de duygusal naif hassas ve kırılgan bir insanım, dolayısıyla yaşanan şeyleri kaldıramıyorum dahası bana bir ton saygısızlık ve patavatsızlık yapılmasına rağmen eşimin ablalarıyla hicbir şey yokmuş gibi konuşmaya devam etmesini hazmedemiyorum.
Benim yanlışım varsa bana yanlışımı soyleyin, ya da ne yapmam gerekiyorsa yol gosterirseniz sevinirim, eşimle mutlu olmak istiyorum ama ablaları yuzunden eşimden soğuyorum. Lutfen bir yol gosterin eşimin memleketine gidince nasıl davranacağım ne yapacağım bilmiyorum, o kadar tiksindim ki o ablalardan eşimin onlarla konuşmasını, sessiz kalmasını kaldıramıyorum artık, bana yardımcı olmaya calışırsanız sevinirim