Merhabalar hanimlar

Yine kayinvalide konusu aciyorum
Hep onu konusuyosun diyenlere bastan soylemek istiyorum hayatima karanlik gibi cokuyor kendileri. Burasida bir derdim var bolumu oldugu icin yaziyorum..

Bastan annem ve kayinvalide iyi anlasiyordu sonra kayinvalide ters ters davranmaya basladi. Annem yokmus gibi davrandi.
Biraraya geldiklerinde pas vermetz kayinvalide sirtini doner oturur, duymazdan gelir, gormezden gelir.

annem ise kayinvalide buyuk diye saygisino gostermeye calisir. Esimle aram bozulmasin diye bayramlarda gider sadece. Inatla saygida kusur etmemeye Calisir.

haftasonu pikniye cikalim heepberaber dedik (almanyada yasiyoruz burda serbest oldu kovidin falan farkindayiz)
Ve tabi kayinvalide yine sirtini dondu oturdu anneme! Annemde hazirlik yaptigi icin bisey yemedi.
Moralim bozuldu. Sinir oldum.

kayinvalide kizime surekli mudahale ediyor ustunun islandigini soyledi bir kac kez sorun degil hava sicak oynasin suyla dedim bir kac kere cevap olarak. En sonunda sert birsekilde olsun olsun dedim. Esim fark etmis anasinin yuzu dusmus yaziiik! Eve gelince esimle bunu tartistik.
ben olsun olsun demem sorun oluyor senin annen senelerdir anneme sirtini donuyor annemin yaptigino yemiyor surat yapiyor aramiyor sormuyor ama hurmet bekliyor ben sineye cekiyorum benim olsun olsun demem mi goze batiyo dedim. Ama bagira bagira.
Susuyor bisey soylemiyor bisuru konustuk bu konuyu

sonunda esim o zaman bundan sonra sadece sen ben ve kizimiz gideriz boyle gezmelere aileleri biraraya getirmeyiz dedi. Ha suni bileydin dedim stres stres yeter artik.

Size sorun bir kayinvalide neden boyle yapar?
Ben buna karsilik ne yapmaliyim?
Benim annemde kiymetli sirf erkek annesi oldugu icin kendini bisey mi saniyor??
Bunu annemi ezdirmeden nasil cozerim?
Biraraya gelmesinler kabul rahat olur benim icin ama cocugumun dogum gunu, bayram...gibi gunlerde bir araya gelinir ne yapmam lazim?

edit: neden aralari bozulmustu cevabi:
Bizim memleketde ceyiz serilir bizde yapalim dedik demez olaydik.
Dugunden 2 hafta once annem ve cok yakin aile dostlarimiz yatak odasini hazirliyor cikti geldi kayinvalide gelsin sorun yok kimsede bisey demedi gel abla gel buyur. Bakti bakti gelinin gecelikleri var benim oglum ne giycek dedi. Annemde abla cok soyledik teklif ettik alalim diye istemedi sende biliyorsun. (Esim bazen terslik yapar almicam pyjiama falan kimse karismasin benim geceleri ne giyecegimi belki ciplak yatiyorum gibi biseyler dedi hep kayinvalidede biliyor)
Tutturdu yok benim oglum ne giycek oglumun pyjamalari yok!
annemde sinirlenmis atti onune yuklu para al abla ogluna ustude kalsin demis. Kayinvalide vinnn esimin yanina.
Bana boyle boyle yaptilar
5 senedir tum sikintilarin sebebi bu.
Ustunden neleeeer neler gecti.
Annem kotu gununde iyi gununde hep yanindaydi
Ama isine gelince hep boyle davraniyor kadin