Merhaba

Bir ilkokulda İngilizce oğretmeni olarak calışıyorum. Pandemi oncesi velilerle cok fazla iletişimde olmam gerekmiyordu ama bu pandemiden sonra resmen biriyle tartışmamak icin kendimi cok zor tutuyorum.

Uzaktan eğitim boyunca resmen telefonlarım susmaz oldu. 10dan fazla şubenin dersine girdiğim icin telefonum whatsapp grubu doldu zaten. Neyse şukur okullar acıldı da o iş biraz azaldı en azından. Ama bu insanların kabalığı beni cıldırtacak duruma geldi artık. Sabah 7de veya akşam 9 10 gibi odev soranlar, her sınıf grubuna ozel yazmama rağmen illa ozelden odev soranlar, kitabı olmayan mesaj atsın derim mesaj kutum kitabım var yazanlarla dolar, ders programımız belli ve sabit ama niyeyse hala her hafta yarın ingilizce var mı diye soran veliler var dersine girdiğim tek sınıf olsa yine daha kolay yardımcı olabilirim belki ama he sınıftan 3 4 kişi sorsa zaten toplamda 30 40 kişi yapıyor gunde

Bir de en sevdiğim tipler olan dersi şoyle anlatın şunu şoyle yapıncılar var. Şimdi de biri yazma odevi vermiştim bu hafta kontrol etmedim diye bakmayacaksan niye yazdırdın diye mesaj yazmış uzun uzun anlatabilirim niye bu hafta bakmadığımı ama artık o kadar umudu kestim ki velilerden bir gun artık kendimi tutamayıp ağzıma geleni sayacağım diye cok korkuyorum

İlk kez ilkokulda calışıyorum. Acaba herkes benimle aynı durumda mı? Bu işin işleyişi ilkokullarda hep boyle midir? Yoksa ben mi fazla gaddar yaklaşıyorum?

Bu arada asla işini savsaklayan biri değilim. Tam tersi kimse yapmazken gunde 6 saat canlı ders verdiğim oldu. Tum pandemi donemini kendimi mesleki olarak geliştirmeye calışarak gecirdim hatta. İşimden de memnun bir insanım ama keşke veliler daha az mudahil olsa.