Mutsuz bir evliliğin ve kayıp giden yıllarımın acısıyla yazıyorum bu yazıyı.
Kpss sınavı bu senede olmadı malesef.Mimarlıktan mezunum ve atanabilmem icin en az 90 almam gerekiyor.Sınav umduğumdan kotu gecti.2015 yılında universiteden mezun oldum.Bi sure iş aradım ve bulamayınca kpss ye yoneldim.Oda yıllardır olmuyor malesef..Calışsamda aldığım puan 80-85 arası.Oda benim işime yaramıyor.Kapalı biri olduğum icin her buro ortamında iş arayamadım.Zaten babamda asla izin vermedi buna.Sektoru bilen bilir 1.500-2 bin tl maaşa sacmasapan ortamlarda bi garantiniz olmadan calışıyorsunuz ozel sektorde..Şanslıysanız maaşınız 3 bin kusur oluyor.Bu surede calışmadığım icin evliliği goruşmek isteyen herkesi erteledim.Kabul etmedim.Bi erkeğin minneti altına girmeyi istemiyorum deyip hayatımdaki herşeyi erteledim.Daha sonra yaş 28 olunca nereye kadar bekliceksin baskılarına dayanamayıp birini kabul ettim ve evlendik.Eşim o donem calışıp calışmaman benim icin sorun değil diyen bi insandı.Neticesinde yaşadığım sorunlarıda eski konularımı bilenler hatırlar.Eşimin değil ailesinin gorumcemin nasılda benim calışmam icin canla başla laf vurduklarını.Geldiğim noktada yineleyerek soyluyorumki bi kadın calışmadan bi ekonomik ozgurluğu olmadan evlenmemeli..Kimseye guven olmuyor cunku.
Evlenmeden oncede babam baskıcı bi insandı ve benim iş aradığım donemler oyle bilmediğim yerlerde iş arayamazsın deyip engel oluyordu..Kendince benim iyiliğimi duşunuyordu belkide.Ozel sektorun eziyetlerini cekmeyeyim diye..Ankara'da iş aradım sırf kapalı olduğumu gorunce bu buro ortamına ayak uyduramazsınız denilip geri cevrildiğim bile oldu.Genelde boyle değildir bu benim şanssızlığım bence..Kpss atamasıda bu haldeyken, 2 yılda bir 20-30 kişi alıyorlarken bana kalan yıllarca işsizlik ve bunun depresyonu oldu..
Şuan 31 yaşındayım yıllarımın boşu boşuna cope gittiğini duşunuyorum..O kadar okul oku emek ver elde var sıfır.
-Yeni bir universitemi okumalı? -Alese hazırlanıp yuksek lisansımı zorlamalı?( ki alesi kazansan bile 2 yıl yuksek lisans yapıcaksın.Kimse seni torpilsiz hoca yapmaz.O işler cok zor diyenler var.)
Bicok konuda yeteneklerimin harcandığını duşununce kendime acıyorum.Giyim kuşam tasarım konularında yetenekli olduğumu duşunuyorum.Ne yapmalı ..hangi yoldan gitmeli.. Ales sınavı ve sureclerini benimle paylaşacak biri olursa sevinirim..Gercekten torpilsiz universitede oğretim gorevlisi olmanın yolu nedir.
-ve ya tekrar 2022 deki kpss.ye şimdiden başlamalımı..Krarsızlık ve ne yapacağını bilememek cok kotu birşey.
Sizce başka ne yapabilirim..?Verilecek her fikre o kadar ihtiyacım var ki..Artık herşey icin cok gec kaldım duşuncesiyle boğuşmak istemiyorum..Duştuğum bu cukurdan cıkmak istiyorum.Bu arada bi tanıdığımızın hicbi resim yeteneği olmadığı halde, Corona virusten dolayı başvuran herkesi universiteye kabul ettiklerini duydum..Resim okusaydım zaten 70-75 puan arası atanıyorsun..ama bizim bolumde boyle bi ihtimal dahi yok.Bu adaletsiz duzenin bedelini oduyoruz malesef.Ben ve benim durumumda bicok arkadaşım var..Eşimde kendimi geliştirmek adına ingilizce kursuna bile yazılmama karşı cıkan gitsen nolacak.onu oğrenmek oyle kolaymı.Oğrensen napıcaksınki diyen surekli umut kıran birisi.
Sağlıklı duşunen ve doğru tavsiyelerde bulunan insanlara ihtiyacım var.Lutfen yardımcı olun..