Merhaba Kadınlar Kulubu Kadınları.
Husnu Arka'nın bir şarkısı var ya eksik bir şey mi var? Bu aralar bende o şarkı gibi hissediyorum kendimi.

''Eksik bir şey mi var hayatımda
Gokyuzu bazen ciğerime doluyor.''

Cok sevdiğim bir sevgilim var. Cocukluk aşkım o benim. Birlikte olmuştuk bir sure sonra ayrıldık ben buyudum o buyudu. Hayatımıza başkaları girdi. O evlendi ayrıldı. Dunyalar tatlısı bir evladı var. 1 sene kadar once ayrılmış.

Benim hayatıma birileri girdi cıktı kah oldu kah olmadı. Okulum bitti iş hayatına atıldım. Değiştim bende elbet o zamanlar ki kız değilim. Ama işte bir şeyler oldu ve biz yeniden denk geldik.

Bir sure belirsiz bir şekilde ilerledik ben de acıkca ben senin bu limandaki sevgilin değilim gidip geldikce yorma beni dedim. Konuşmalarımızın coğu eski eşi cevresinde donuyordu. Her yerden engelledim iletişimi kestim ama bir şekilde gunler sonra tekrar ulaştı bana ve denemek istediğini soyledi. Son bir şans verdim kendisine. Cunku daha once yıllar once ki ayrılıklarımızda hep ben cabalıyordum barışmak icin ve gercekten istemediği zaman cabalamayacağını bildiğim bir adam olduğu icin kendisine de dedim son şans. Tamam pişman olmayacaksın dene gor dedi.

Tekrardan denemeye başladık. Halen onca zaman sonra yeniden heyecanlanıyorum. Eskiden aramayan adam gun icinde defalarca arar yazar oldu. Coğu zaman ben yazmam bile o yazar. Ve bir de şu var ki kendi işimi kurayım diye benimle ortak oldu kafam da oyle bir plan yokken ileride de rahat bir hayatım olsun diye benim icin cabalıyor.

2-3 gunde bir goruşup vakit geciyoruz. Ozlediğini soyluyor, ten uyumu olarak da cok iyiyiz. Ama gel gelelim ağzından ozledim ve canım dışında guzel bir soz duyamıyorum. En duyduğum guzel kelime ozledim. Ha bir de kuzum der. Bundan ibaret. Ee! bir sure sonra asker arkadaşım gibi hissediyorum kendimi. Soyluyorum ben bunca senedir boyleydim biliyorsun bu tarz kelimeleri kullanamıyorum diyor. Biliyorum cunku birbirimizi o kadar iyi tanıyoruz ki kaşını oynatmasından ne diyeceğini anlıyorum. Başkası varken yanımızda mesela o kişiye bir şey anlatırken de ''Sabahvesen'' bilir benim o huyumu der.

Ama işte eksik bir şeyler var. Belki şuan evliliği duşunmuyorum ama ileride elbet bende evlenip anne olmak isteyeceğim. 30'uma pek bir şey kalmadı. Onunsa kafasında evliliğe dair bir duşunce yok. Farklı şehirlerdeyiz zaten. Gidip geliyor sıklıkla. En son ozledin mi geleyim mi dedi geldi. İleride evlendiğim zaman vs. diye bir kac kere oyle genellemeli konuştum. En son yine kardeşimin olduğu bir ortamda da boyle bir konuşma gecti. Bozuldu acıkcası lafı değiştirdi hemen. Bunu bile bile neden başladın diyeceksiniz şimdi ama uzun zaman sonra bile halen yanında heyecanlandığım, goreceğim zaman sevincten uctuğum adam kendisi.

Kıskanctır kıskandığını hissettirir ama asla hayatımı kısıtlayacak kadar kıskanclığı yoktur. Gecen hafta deprem oldu ben cok kotuydum ertesi gun babam varken cıktı geldi beni gormek icin, kotu olduğumu bildiğinden merak ettiğinden. (Babamla başka bir sebepten tanışıklıkları vardı zaten.)

Dun sırf kendimi asker arkadaşı gibi hissettiğimi soyleyip soğuk davrandım. Kırk kere aradı ne oldu diye. Yok bir şey dedim. Sen boyle soğuk konuşmazsın ki benle dedi. Cunku beni ben kadar tanıyor. Dun akşam eski eşinden laf acıldı yine. En sonunda eve gidince patladım yeter artık diye. Kasıtlı değildi gercek hayattan ornekler vermek icin lafı acınca kardeşine oyle konusu acıldı. Dikkat ederim kusura bakma dedi kırk kere. Hatalarını, sevmediğim şeyleri yuzune vurup sevmiyorum diyebiliyorum keza oda oyle.

Ama işte sanki eksik bir şeyler var gibi ve ben cozemiyorum ne olduğunu

Oyle anlatıp rahatlamak istedi.