Guncelleme:Konuyu okuyanların uzuldugunu gorunce inanın cok daha uzuldum ama inanın yaşadığım siddet dayak vs aklima gelince sanki onlari yasayan ben degilmisim gibi hic canim acimiyor yedigim tokatlara sopalara vucudumun yakılmasina hic uzulmuyorum yasayan ben değilmişim gibi yazıp gectim ama bende biraktıgi hasarlari dusundukce aşamiyorum (ozguvensizlik korkaklik degersizlik hissi vs )bu durumu bi turlu bıraktığı hasarlar daha cok acıtıyor canımı belkide bir ic dokuş olarak paylasmak istedim.
Herkese iyi geceler gece gece kafana bu mu takıldı diyenler olacak mutlaka

Son zamanlarda ulkenin gundemindeki iki dizi iki birey cok fazla izleme fırsatı bulmuyordum buldukca boluk porcuk izliyordum bi arkadaşım gecen Kırmızı Odayı izledin mi Alyanın annesi ne piskopatmıs dedi merak ettim son piskopatlık sahnesine gelinceye kadar şiddet kısımlarında cokta yabancılık hissetmediğim sahneler
Cocukken annem beni cok doverdi babamda doverdi sudan sebepten cok fazla dayak yediğimi hatırlıyorum aynı şekilde cevremdeki okuldaki mahallesini arkadaşlarımda sudan sebeplerden şiddet goren cocuklardı bi yerde okumuştum cocuğun cok olduğu yerde evladinda kıymeti bilinmiyor diye ondanmıdır nedir doğu bolgesindeyim her ailenin istisnasiz 6-7 en az 5 cocuğu olur
Misal ornek vereyim arkadaşlarla piknik yapmaya karar verdik evdwn birseyler goturmek istedum annem izin vermeyince bende ısrar ettin annem kızgın demirle yakmakla tehdit etmişti ben ısrar edince de kolumu ocakta ısıttığı bişeyle yakmıştı belki daha cok yakardida o gun bizde olan bi akrabamız beni almıştı elinin icinden
Baska bi arkadaşımda evle ilgili birseyi gidip komşunun evinde soylediği icin annesi cay kaşığını kızdırıp poposunu yakmış
Başka bir arkadasimin annesinin cocukları dovmek icin ayırdığı bir sopası vardi
Yani bizim evdede cevremdede maalesef cocuğun şiddet gormesi olağan bi durum hÂline gelmişti hatırlıyorum annemin kızınca kolumu kanatincaya kadar ısirmasıni ablami ergenlik zamanlarında telefonla konuşurken gorduğu erkek arkadaşıyla konuştuģunu duşunduğu icin olumune dovduğunu bizimde o sahneye şahit oluşumuzu
Mesela Masumlar Apartmanındaki gibi ofkeli sevgisiz cocuklarına sevgi gostermeyen bir anne
Babam annem bizi doverdi diye kızardı anneme annem babam evdeyken bizi dovmezdi ama babamda sağolsun psikolojik şiddeti eksik etmezdi anneminki kadar sık olmasada fiziksel şiddeti de vardi 20 li yaslarindada babamın beni haksız yere dovduğunu hic unutmadım
Okul deseniz oda farklı değildi okuldada cocuğun burnunu bir tokatla kanatan oğretmenler 1. Sınıf cağındaki cocukların kafalarından tutup sıraya masaya cakmaları ilk okul cağındaki kız cocuğun sırtına kalın sopayla defalarca kez calmaları
Ilk onun da sırf Istiklal marşının mısrasını karistirdigim icin kocaman kalın kitapla her defasında tekrarlayıp o kocaman kitapla defalarca kez kafama calmasını
Daha bir suru vakayı unutamıyorum.
Hani o dizilerde bu insanların ruh sağlığının normal olmadığı mesajı veriliyor ya dusunuyorum da benim cevremde bir tane mi normal birey yoktu.
Annem babam komşu teyzeler arkadaşlarımın anne babaları eğitimci oğretmenler.
Son bir ornekle kapatmak istiyorum ben kendi zorlayisimla guc bele okuyabilmiş biriyim yani baba aile desteğiyle degil birgun iyi bi okuldan mezun olmus arkadaşımla konuştuk eğitim konusunda her cocuğun aynı fırsata sahip olmayışı konusunda arkadaşım kesinlikle oyle dusunmuyorum okumak isteyen her turlu okur bizim cok durumumuz yoktu ama gerekirse babam ceketini satar yine bizi okutur destek olurdu dediğinde cok sasirmistim bu konuyla ilgili başka bir arkadaşımla konuşunca
Mesela bizim eve birsey lazım olsun ama bizim okulla ilgili bize bir materyal lazım olsun ortadaki para birine yetecekse oncelik cocukların okulu olurdu dediğinde resmen şok yaşamıştım uzun sure onların soylediklerini ustunden atamamistim
Halbuki babam benim ucretsiz dershaneye gideceğimi oğrenince neredeyse beni dovecekti.
Şuan bir takım sıkıntılarım var psikologa gidiyorum degersizlikten kaynaklı yaşanan sorunlar oldugunu soyluyor kendimi sevmemi kendime prenses gibi davranmami oyle hissetmem gerektiğini ozetler tarzda onerilerde bulunuyor sizce mumkun mu?
Ben eskiden zannediyordum ki herkes bizim gibi şiddetle buyuyor